Cel mai mare festival de muzică din Suedia a fost anulat pentru ediția din 2018 din cauza numeroaselor cazuri de violuri și alte agresiuni sexuale comise în acest weekend, dar și la ediția de anul trecut.


Premierul Suediei, Stefan Lofven, a catalogat aceste infracțiuni drept „acte respingătoare” și le consideră o rușine: „Anumiți bărbați, pentru că de bărbați este vorba, nu pot, în mod evident, să se comporte corect. Este o rușine. De aceea, am decis să nu mai organizăm Bravalla în 2018”, a declarat prim-ministrul suedez. Festivalul Bravalla s-a desfășurat în perioada 28 iunie – 1 iulie, în apropiere de Norkkoping, în sud-estul țării, precizează Agerpres, care citează AFP.

 La poliția locală au fost formulate patru plângeri pentru viol și 23 pentru alte agresiuni sexuale, până la acestea, niciun suspect fiind identificat. „Numeroase plângeri au fost depuse după producerea faptelor și nu avem la dispoziție decât semnalmente vagi”, a declarat responsabilul de anchetă.

bravalla.jpg

bravalla
Cazurile de viol au fost semnalate la festivalul Bravalla din Suedia
Foto: Twitter

Din cauza acestor infracțiuni, pe care premierul le consideră „acte respingătoare”, comise de „oameni mizerabili”, s-a luat decizia ca de acum, toate festivalurile să fie supravegheate video. Organizatorii evenimentului menționează că din cauza cazurilor de viol, s-a înregistrat și o scădere a numărului de spectatori. Au fost vândute 45.000 de bilete, față de 52.000 anul trecut, informează sursa citată.

„Se vorbește mai puțin despre muzică decât despre infracțiuni și violențe”, a adăugat președintele societății germane FKP Scorpio, care organizează evenimentul.

 
 
Loading...