Thomas Lane, unul dintre polițiștii acuzați de complicitate în cazul uciderii lui George Floyd, a fost eliberat provizoriu. Acesta a plătit cauțiunea de 750.000 de dolari, o parte din bani fiind strânși pe o platformă de finanțare participativă.


Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, concediat de Poliţia din Mineeapolis, la fel ca ceilalţi trei agenţi, a părăsit închisoarea comitatului Hennepin, după ce a plătit cauțiunea de 750.000 de dolari, relatează agenția Reuters, citată de news.ro.

Lane şi alţi doi agenţi au fost inculpaţi de complicitate la omorul fără premeditare al lui George Floyd, a cărui moarte a provocat un val de furie şi manifestaţii împotriva rasismului, violenţei poliţiei şi inegalităţilor rasiale.

George Floyd2121foto_profimedia.jpg

george floyd
Funeraliile lui George Floyd au avut loc la Houston
Foto: Profimedia

Cauțiune de un milion de dolari pentru poliţistul acuzat de asfixierea lui George Floyd

Agentul Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, timp de opt minute şi 46 de secunde, în timp ce afro-americanul spunea că nu poate respira, este principalul inculpat în acest caz.

derek-chauvin.jpg

derek chauvin
Derek Chauvin este acuzat de uciderea lui George Floyd
foto: AFP

O judecătoare americană a stabilit nivelul minim la un milion de dolari pentru eliberarea polițistului din arest. Fostul agent, în vârstă de 44 de ani este deţinut într-o închisoare de înaltă securitate.

George Floyd, înmormântat ca un erou

George Floyd, bărbatul de 46 de ani care a murit în timp ce era arestat, în ziua de 25 mai 2020, în Minneapolis, a fost înmormântat, marţi, 9 iunie, în Houston, oraşul în care a copilărit. Acesta a fost îngropat ca un erou. Familia şi prietenii l-au condus pe ultimul drum, alături de politicieni şi celebrităţi. Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale, Joe Biden, a ţinut un discurs prin videoconferinţă în timpul slujbei, iar actorii Jamie Foxx şi Channing Tatum au fost şi ei prezenţi în sală.

george-floyd-inmormantare.jpg

inmormantare george floyd
La slujbă au participat doar 500 de oameni, conform restricţiilor impuse de pandemie
foto: AFP

 

 
 
Loading...