Miliardarul Bill Gates, prin fundația sa, a donat sume impresionante pentru cercetări care să grăbească obținerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Veștile bune vin de peste Ocean, unde săptămâna aceasta încep testele pe oameni ale vaccinului anti Covid-19 finanțat de Bill Gates.


Eficiența vaccinului experimental este verificată pe 40 de voluntari din Philadelphia și Kansas, SUA, anunță Business Insider. O companie biotech din Pennsylvania a anunțat că în această săptămână începe primele teste pe oameni. Fiecare voluntar va primi două doze de vaccin, la diferență de patru săptămâni.

Fondatorul Microsoft a declarat că ridică șapte fabrici care vor putea produce vaccinuri anti-Covid, imediat ce acestea vor fi declarate eficiente și sigure pentru oameni.
Planul este ca testele să dureze până la sfârșitul primăverii, iar dacă totul va decurge normal, starea voluntarilor va fi bună, iar vaccinul se va dovedi eficient, până la sfârșitul anului să se ajungă la cel puțin un milion de doze disponibile.

Bill Gates luptă pentru a îmbunătăţii sănătatea globală de mai bine de 20 de ani. Alături de o pandemie, Gates este îngrijorat de un război nuclear şi de schimbarea climatică. 

 
 
Loading...