Grecia, destinație turistică preferată de români anul acesta, și nu numai, se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801.


Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.ro.
În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801. Grecia, ţară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Guvernul de la Atena oferă stimulente pentru vaccinare

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului. Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinată şi guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă. Lockdownul instituit în noiembrie a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată.

Citește și:

Spania: Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 85% faţă de weekendul trecut. Tinerii, cei mai afectaţi

Se vând insule private, în Grecia! Cât costă oaza de verdeață din Marea Mediterană sau Egee

 
 
Loading...
Citeste tot despre: