Problema refugiaților care ajung în Europa nu pare a scădea în gravitate. Uniunea Europeană vrea să stabilească, pentru toate cele 28 de state membre, o decizie comună pentru ca fiecare să găzduiască un număr de migranți. Unul dintre liderii europeni, Viktor Orban, premierul Ungariei, s-a dezis de această măsură, pe care o vede mai degrabă periculoasă decât salvatoare.


“Ungaria nu are nevoie de niciun migrant pentru ca economia să meargă sau pentru ca această țară să aibă un viitor. De aceea nu este nevoie de o politică europeană comună privitoare la migrații: oricine are nevoie de imigranți, poate să-i ia, dar nu ne forțați pe noi să-i luăm, nu avem nevoie de ei. Fiecare migrant poate reprezenta un risc la adresa siguranței publice. Pentru noi, migrația nu este o soluție, ci o problemă, nu este un medicament, ci o otravă, nu avem nevoie de ea și nu o vom înghiți”, a declarat premierul ungar într-o conferință de presă. Mai mult, acesta a lăudat politica externă promovată de Donald Trump, notează The Guardian.

Sute de mii de migranți au traversat Ungaria și Austria în 2015, în încercarea de a ajunge în țările dezvoltate din Europa. Valul a fost însă diminuat de politica lui Orban, care a instalat garduri electrice de-a lungul graniței de sud și a instaurat legi dure împotriva migrațiilor.

 

 
 
Loading...