Manifestaţie de amploare împotriva Israelului în Europa: "Eliberaţi Palestina"

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zeci de mii de persoane au protestat ieri împotriva Israelului pe străzile din marile capitale europene, printre care  Paris, Londra sau Istanbul. Manifestanţii au fost nemulţumiţi de raidul israelian vizând un convoi umanitar care încerca să ajungă în Fâşia Gaza şi care a provocat luni moartea a nouă persoane.

Manifestaţiile au avut loc în timp ce marina israeliană intercepta, în cursul zilei, fără incidente o altă navă cu ajutoare, Rachel Corrie, care încerca să meargă în Gaza..

La Istanbul, circa 10.000 de manifestanţi au răspuns apelului ONG-ului islamist IHH. O parte dintre ei au ars drapele israeliene. "Israelul asasin" şi "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, răzbunare, răzbunare", au scandat demonstranţii. Unii dintre ei purtau pe frunte bandane pe care se putea citi în engleză sau în ebraică "Israelule asasin, nu te atinge de nave".

simeon stalpnicul png

Între 20.000 şi 70.000 de francezi au manifestat în aproximativ zece oraşe. Astfel, numai la Paris, 5.000 de persoane, printre care şi evrei, au defilat piaţa Concorde, din centrul capitalei. Franţa numără cele mai mari comunităţi de evrei şi de musulmani din Europa. Manifestaţii au avut loc şi la Lyon, Nisa şi Marsilia.

simeon stalpnicul png

În Marea Britanie, câteva mii de persoane au manifestat în faţa reşedinţei premierului David Cameron din Londra: Ulterior ei s-au îndreptat spre ambasada Israelului scandând: "Eliberaţi, eliberaţi Palestina" şi "Opriţi pirateria israeliană".

La Edinbourg, 2.000 de persoane, potrivit poliţiei, 5.000 potrivit organizatorilor, au defilat în centrul oraşului arborând drapele şi scandând "Eliberaţi Palestina", "Ridicaţi asediul din Gaza".

simeon stalpnicul png

Şi la Dublin şi Barcelona au fost manifestaţii împotriva Israelului care a mai interceptat ieri un convoi umanitar care se îndrepta spre Fâşia Gaza - vasul Rachel Corrie.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Comandourile israeliene au luat cu asalt luni "Flotila libertăţii", care transporta ajutoare spre Gaza. Cele şase nave aveau la bord cel puţin 600 de activişti. În urma atacului au murit nouă persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net