Maramureş: Tentativă de suicid, după modelul Mădălinei Manole

Ultima actualizare:

    Medicii au reuşit să o resusciteze pe femeia care a încercat să se sinucidă după modelul Mădălinei.
Medicii au reuşit să o resusciteze pe femeia care a încercat să se sinucidă după modelul Mădălinei.

Ieri seară, în urma unul apel telefonic la 112, a fost solicitată o ambulanţă în Baia Sprie, unde o femeie de 33 de ani, Simona T., a ingerat un insecticid deosebit de toxic. Din fericire, femeia a scăpat cu viaţă şi se află internată la secţia Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Cea care a alertat medicii de la serviciul de Ambulanţă din Baia Mare a fost chiar mama femeii care a încercat să se sinucidă, după ce a băut o cantitate mare de Tiametoxan. Echipajul care a sosit la faţa locului a găsit tânăra în stare de comă şi a reuşit să o resusciteze, după aproximativ 40 de minute cât a durat intervenţia de prim ajutor. Simona T. a fost transportată de urgenţă la spital, iar în momentul de faţă, se află în afara oricărui pericol.

„Mădălina a avut noroc, eu am rămas în viaţă"

Simona T. a ales, în urmă cu doar două luni, să plece din căminul conjugal, din cauză că soţul ei obişnuia să o bată frecvent. „Nu e prima oară când am plecat. M-am întors însă de fiecare dată şi am răbdat bătaie doar pentru copilul meu de 9 ani, care are nevoie de mine", mărturiseşte, cu lacrimi în ochi, femeia de doar 33 de ani care ieri seară a încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa. „De două luni, locuiesc la părinţii mei, tot în Baia Sprie. Le e greu şi lor, sora mea şi cumnatul meu au murit de cancer, iar în grija alor mei au rămas cei doi nepoţi", adaugă femeia.

Femeia a povestit astăzi cu lux de amănunte motivele pentru care a recurs la gestul extrem. „Nu mai suportam să stau departe de copilul meu, care a rămas acasă la soţ. În plus, nici cu banii nu stau bine, am încercat să mă angajez, dar nu am reuşit", explică Simona T. Femeia a ales să înghită o substanţă deosebit de toxică pentru organism, un insecticid pe care l-a procurat de la un magazin de profil din Baia Mare în urmă cu două zile. „Am văzut cum s-a sinucis Mădălina Manole şi mi-am cumpărat şi eu două pliculeţe de Tiametoxan. Am scris şi un bilet de adio, pe care l-am ascuns în chiloţi", continuă Simona T. Aceasta a detaliat ultimele minute care, credea ea, că o vor despărţi de moarte. „I-am ajutat pe ai mei să taie lemne, după care am intrat în casă, mi-am preparat lichidul şi l-am băut. Am fumat o ţigară, m-am întins în pat şi din acel moment mi s-a rupt filmul", spune sinucigaşa. „Din păcate, nu am avut noroc. Mădălina Manole a murit repede, eu am rămas în viaţă. Nu mai ştiu ce să mă fac", plânge femeia.

Substanţa atacă sistemul nervos

Potrivit medicului de pe ambulanţă, Emanuel Baciu, insecticidul este foarte toxic, acţionează asupra sistemului nervos şi nu are un antidot specific. „Când am predat-o la unitatea de primire a spitalului, era deja conştientă. A avut noroc că a scăpat", spune medicul.

„Doamne fereşte de ce tragedie putea să se întâmple. Am tăiat lemne, ne-a ajutat şi Simona. Cred că a băut ceva substanţă asemănătoare cu cea care a omorât-o pe cântăreaţa aceea, Mădălina. Ştiu că a urmărit subiectul. Eu am chemat salvarea, noroc că am găsit-o", declară mama Simonei T., Maria Sima.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net