Ministrul Comunicaţiilor: «Noile taxe pe venit vor putea fi plătite online»

Ultima actualizare:

“Până la 15 septembrie vom derula câteva programe pilot pentru a vedea cum pot să-şi plătească contribuabilii toate impozitele de natură profesională”, a spus Sandu.

El spune că, până acum 70% din formularele care trebuiesc completate pentru plata taxelor şi impozitelor sunt gata, informează Adevărul.

Acesta adaugă că, de dimineaţă, a avut o întâlnire cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan pentru a discuta despre plata contribuţiilor online.

"Astăzi, la ora 09.29 am discutat cu Şeitan (n.red ministrul Muncii) şi am decis să facem toate demersurile necesare pentru ca toate taxele să poată fi plătite online până la 25 septembrie", adaugă oficialul.

Sandu mai spune că problema majoră o constituie faptul că din cele peste 3.300 de autorităţi locale, doar 1.680 au site-uri. "Trebuie să găsim o soluţie să le conectăm şi pe acestea pentru că şi aici să fie disponibile aceleaşi servicii ca în cazul celor 1.680", arată el.

Cum vom putea plăti contribuţiilor online?

Ministrul mai spune că toţi cei care vor dori să-şi plătească online taxele vor trebui să acceseze portalul eRomânia. "După ce-şi vor completa codul numeric personal (CNP) vor primi un mesaj scurt pe telefon cu un cod pe care îl pot folosi pentru plata securizată a impozitelor", spune el.

El dă ca exemplu sistemul informativ de eGuvernare din Austria folosit, lunar, de peste 800.000 de utilizatori pentru achitarea dărilor către stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net