Muşeţelul te scapă de alergii

Ultima actualizare:

Cură contra rinitelor

Muşeţelul se numără printre cele mai eficiente leacuri din natură în cazul rinitelor alergice de sezon. Datorită unor ingredienţi activi care se găsesc în florile de muşeţel, compuşii fenolici, această plantă are capacitatea de a regla sistemul imunitar.

Reţetă: E recomandat să urmezi o cură de o lună de zile, cu infuzie de muşeţel. Aceasta se obţine dintr-o lingură de plantă mărunţită, la o cană de apă clocotită. O bei de două ori pe zi. Ai grijă, căci această cură este interzisă femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Brusturele, un antialergen puternic

Dacă ai probleme cu alergiile la polen, poţi apela cu încredere la brusture! Acesta este folosit cu succes şi în medicina tradiţională chineză, pentru că are un conţinut bogat de substanţe nutritive, care ajută la echilibrarea sistemului imunitar.

Reţetă: Cel mai bine este să bei timp de trei săptămâni, de două ori pe zi, infuzie de rădăcină de brusture. Pentru prepararea acesteia, ai nevoie de două linguri de rădăcină mărunţită, peste care torni 500 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de oră.

Cătina reface imunitatea

Datorită conţinutului bogat de vitamine, de betacaroten, fosfor, magneziu şi potasiu, cătina te protejează eficient de alergiile de primăvară. Pentru efecte maxime, este indicată o cură de 30 de zile, pe bază de ulei de cătină. Iei câte 10-15 picături, de trei ori pe zi.

Reţetă: Poţi să iei un sirop de cătină pe care să-l prepari chiar tu. Ai nevoie de un kilogram de fructe şi de 500 de mililitri de miere de albine. Pasezi bobiţele de cătină, le strecori printr-un tifon, apoi amesteci cu mierea de albine şi siropul este gata. Iei câte 2-3 linguriţe dimineaţa, pe stomacul gol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net