115 şcoli şi grădiniţe din Dâmbovița trec la cursuri în sistem online. Numărul lor s-a dublat în două săptămâni

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală

Un număr de 115 şcoli şi grădiniţe din localităţi ale judeţului Dâmboviţa trec, de luni, la cursuri online, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri din cauza virusului SARS-CoV-2.

În urmă cu două săptămâni, numărul unităţilor de învăţământ din Dâmboviţa care funcţionau în scenariul roşu era de 49, iar începutul semestrului al doilea al anului şcolar doar trei unităţi de învăţământ din judeţ făceau cursuri online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, vineri, o hotărâre conform căreia 115 unităţi de învăţământ din judeţ vor funcţiona, începând de luni, în baza scenariului roşu.

115 şcoli şi grădiniţe din Dâmbovița, în scenariul roșu

Printre acestea se numără şcoli şi grădiniţe din municipiul Târgovişte şi din localităţile Buciumeni, Fieni, Raciu, Brăneşti, Doiceşti, Ulmi, Gura Ocniţei, Tărtăşeşti, Văcăreşti, Aninoasa, Sălcioara, Comişani, Pucioasa şi Crevedia.

În scenariul verde vor funcţiona, începând de luni, 86 de unităţi şcolare, în timp ce alte 300 vor face cursuri în baza scenariului galben. „Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 62/10.03.2021 privind propunerea instituirii carantinei zonale pentru comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa, precum şi Ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6.605/11.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa, Şcoala Gimnazială „Grigore Rădulescu”- Bezdead, Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Bezdead,  Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Bezdead şi Grădiniţa cu Program Normal Măgura - Bezdead îşi vor desfăşura cursurile online până în data de 25 martie 2021”, precizează hotărârea adoptată vineri de CJSU.În judeţul Dâmboviţa, 16 localităţi, inclusiv Târgovişte, municipiul reşedinţă de judeţ, înregistrează rate de infectare de peste 3 la mie de locuitori, conform datelor raportate vineri. Cei mai ridicaţi indici de infectare sunt în comunele Brăneşti (5,81 la mie) şi Aninoasa (5,8 la o mie de locuitori), informează news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net