Au crezut că au ratat distracţia de 1 Mai, din cauza vremii, însă au descoperit că pot mânca mici şi în parc şi chiar se pot distra la fel de bine ca la un picnic în pădure. Sute de bucureşteni au venit, cu mic cu mare, în Parcul Naţional din Capitală, unde au dat gata tone de mici, frigărui, cotlet, fleică şi alte preparate din carne.


Desigur, costurile sunt mai mari, însă şi munca este mai puţină, pentru că pofticioşii nu fac altceva decât să mănânce. Singurul inconvenient este că gurmanzii trebuie să petreacă ceva timp la coadă pentru ceea ce-şi doresc. Însă şi această problemă este rapid depăşită în momentul în care se întorc încărcaţi cu platouri pline cu mititei la mese, unde îi aşteaptă familia şi prietenii. 

Cei care au venit, de 1 Mai, în Parcul Naţional, la Festivalul Micului cel Mare, nu au regretat. Oferta organizatorilor a fost impresionantă. Au fost consumate sute de kilograme de mititei tradiţionali stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece. Vedeta festivalului a fost micul pregătit în toate formele şi pe toate gusturile, de la micul dolofan şi micul cel mic până la aşa-zisul mic regesc, micul de 100 de metri, preparat la standul unui restaurant din sectorul 6. ”Aici, bucureştenii pot savura mici din vită, porc, peşte sau curcan. În plus, mai avem mici greceşti şi din carne de vânat”, a explicat Silviu Pîrvu (37 de ani), reprezentantul standului Zahana Micul Paris.  

6-actu-2.jpg

Micii, murăturile și berea nu au lipsit de pe nici o masă
Foto: Florin Şuler

6-actu-3-marin-tudor.jpg

Foto: Florin Şuler

 

La alt stand am găsit forfotă mare. ”Avem o varietate de produse, nu sunt numai mici. Avem frigărui, ceafă, cârnaţi şi multe alte preparate. Clienţii ştiu deja produsele şi vin aici”, a spus Robert Rădulescu, reprezentantul Carmangeriei ”Doi nepoţi” din Ploieşti.

Chiar dacă au avut de unde alege şi totul este foarte gustos, bucureştenii au avut, totuşi, ceva de reproşat. Preparatele sunt cam scumpe. „Sunt foarte bune, însă preţurile sunt cam mari, după părerea mea. Eu cu soţia şi fiica am plătit pentru această masă 130 de lei. Bine, am luat mici, frigărui şi bere, însă sunt cam scumpe”, a povestit Marian Tudor (44 de ani) din Bucureşti. 

Alţii au venit pentru că au fost atraşi de mirosul irezistibil al micilor. „Noi am venit pentru că stăm aici aproape. Am ieşit să mâncăm. Sunt cu părinţii şi prietenii”, a spus Corneliu Victor, un alt bucureştean venit la picnicul din parc. 

Micul-vedetă

6-actu-4.jpg

Foto: Florin Şuler

 

Festivalul Micului cel Mare a ajuns la ediţia a VII-a şi printre surprizele pregătite  anul acesta vizitatorilor a fost un concurs de mâncat mici cu premii substanţiale. ”Vedeta” evenimentului a fost un mic ”uriaş”, de 100 de metri, preparat la standul unui restaurant din sectorul 6 al Capitalei.

S-au distrat pe ploaie la piscine 

6-actu-5.jpg

Piscinele de la Therme au fost luate cu asalt

 

Cine nu a avut curajul să stea afară la grătar pe ploaie, a mers de 1 Mai la relaxare, printre palmieri şi orhidee. Mulţi români au luat cu asalt complexul Therme Bucureşti, unde temperatura medie este de 33 de garde Celsius, indiferent de anotimp. S-au bălăcit în cele zece piscine cu apă termală, interioare şi exterioare, au transpirat la saune, în timp ce copiii s-au dat pe cele 16 tobogane cu apă. Potrivit reprezentanţilor Therme, la ora prânzului era plin, gradul de ocupare fiind de peste 90% în zonele Galaxy şi The Palm, iar la Elysium de100%. Pentru că de 1 Mai românilor le place să mănânce bine, au fost puse la dispoziţia clienţilor meniuri speciale, cu bucate preparate la grătar, dar şi bunătăţi asiatice. Petrecăreţii au plătit în funcţie de zona în care au ales să se simtă bine. Pentru că a fost vorba despre o sărbătoare legală, o zi întreagă la Galaxy a costat 55 de lei pentru adulţi şi 38 de lei pentru copii, la Palm, 85 de lei, în timp ce la Elysium, zona cu multe saune, 109 lei. Există însă tarife şi pentru 4,5 ore, respectiv 3 ore. (Andreea Dancu)

 
 
Loading...