12 absolvenţi care au dat prima probă scrisă a bacalaureatului special la Colegiul Tehnic NV Karpen şi 8 de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare din Bacău au fost scoşi din examen.


Toţi sunt sportivi şi aparţin diferitelor cluburi de profil din ţară.

„Nu au fost neapărat prinşi copiind, dar aveau asupra lor fiţuici şi telefoane mobile. Fiţuicile erau în buzunare. Practic, au fost eliminaţi din examen pentru tentativa de fraudă", a spus Izabela Adam, purtător de cuvânt al ISJ Bacău.

Aceasta a menţionat că toţi cei 20 de elevi sunt sportivi. Ei mai au dreptul să se înscrie la un nou examen peste două sesiuni, adică la anul, pe vremea asta.

La examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au loc după următorul calendar: 28 mai - limba şi literatura română, 29 mai - proba obligatorie a profilului, 30 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai - limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00.

Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

 
 
Loading...