Aproximativ 26.000 de credincioşi au ascultat, marți, 15 august, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului i-a adunat laolaltă în rugăciune. Ca în fiecare an, după slujbă, oamenii au primit câte o porţie de sarmale şi cozonac.


Zi mare pentru creştini. Marți, 15 august, am cinstit Adormirea Maicii Domnului, ziua în care Sfânta Fecioară Maria s-a ridicat la Ceruri, astfel că şi noi, creştinii, avem o maică în Ceruri, motiv de bucurie şi de sărbătoare.

s26-actu-1-2col-liturghia.jpg

În fiecare an, pe 15 august, pelerinii vin la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj
Foto: Tatiana Solomon

Veniţi din toate colţurile ţării la Mănăstirea Nicula, pelerinii au trecut prin faţa Icoanei Făcătoare de Minuni, s-au închinat şi s-au rugat. De trei zile, neîncetat, credincioşii o cinstesc pe Maica Domnului, aici, la Nicula.

s36-actu-3-2col-foto-coada-.jpg

După trei zile de rugăciuni, o porţie de sarmale a fost binevenită
Foto: Tatiana Solomon

Pelerinii au ascultat Sfânta Liturghie şi predica Mitropolitului Clujului IPS Andrei Andreicuţ, după care s-au aşezat la coadă pentru a primi sarmale şi cozonac.
Au fost pregătite 23 de oale cu peste 20.000 de porţii de sarmale gătite de călugări. Tot mâinile lor au frământat şi cozonacii, care au parfumat jur împrejurul mănăstirii.

Click! spune

Circa 2,2 milioane de români şi-au serbat onomastica în 15 august, de Sfânta Maria. Dintre aceștia, în jur de 1,8 milioane de persoane sunt femei. Cele mai multe poartă numele Maria (circa 1.400.000), iar în jur 270.000 se numesc Mariana.

 
 
Loading...