5 întrebări pentru milionarul mexican care-şi chinuia soţia româncă

Ultima actualizare:

    Irina Cristescu (25 de ani) nu vrea să renunțe sub nici o formă la fiica ei de 2 ani, Alessia
Irina Cristescu (25 de ani) nu vrea să renunțe sub nici o formă la fiica ei de 2 ani, Alessia

Drama prin care trece Irina Cristescu, fiica proprietarilor afacerii ”Opticris”, este departe de a se încheia. Tânăra luptă pentru ca fiica ei, Alessia, să nu ajungă în custodia tatălui, milionarul mexican Hector Bitar de la Pena, de care românca a reuşit cu greu să scape.

Click! v-a prezentat pe larg, în luna februarie, povestea tulburătoare a Irinei Cristescu (25 de ani). La doi ani după ce a fugit din Mexic, ajutată de părinţii ei, tânăra a fost bulversată de decizia Tribunalului Bucureşti, care a stabilit domiciliul fiicei sale de 2 ani în Mexic. Irina a făcut recurs şi a mers şi în Parlament, la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaţilor, pentru a-şi spune povestea. Irina Cristescu s-a căsătorit cu Hector Bitar (46 de ani), unul dintre cei mai bogaţi mexicani, în 2011, iar în 2013 a venit pe lume fetiţa lor, Alessia. Lucrurile n-au fost „roz” prea multă vreme, iar Irina avea să afle adevărata faţă a celui căruia îi declarase iubire eternă.

Mexicanul Hector Bitar de la Pena (46 de ani) susține că poate fi un tată responsabil
Mexicanul Hector Bitar de la Pena (46 de ani) susține că poate fi un tată responsabil

Apropiaţii familiei au povestit pentru Click! că scandalurile, beţiile şi cercurile de prieteni, din care nu lipseau infractori şi consumatori de droguri, deveniseră de nesuportat pentru Irina. Momentul în care tânăra a hotărât că trebuie să ia o decizie radicală a fost cel în care a găsit câteva conversaţii terifiante între soţul ei, sora acestuia şi temutul Turcot, bănuit a fi asasin plătit.


    Hector (dreapta) și Turcot
Hector (dreapta) și Turcot

”Putem folosi şi alte metode… dacă o răpim pe Alessia, pe ea putem s-o declarăm nebună… s-o deportăm… e o piedică în viaţa mea”, sunt doar câteva dintre planurile pe care şi le făceau cei trei. Irina Cristescu s-a temut pentru viaţa ei şi pentru soarta bebeluşului. Şi-a chemat familia din România iar ceea ce a urmat este demn de un roman poliţist. Au ajuns în SUA cu un avion privat şi au fost interogaţi 20 de ore pe aeroportul din Houston, deoarece milionarul mexican „rezolvase” o alertă de răpire prin Interpol. Poliţiştii americani nu au considerat însă că este vorba despre o infracţiune, aşa că le-au permis să plece în România, unde au ajuns în martie 2014. Nici procesul, nici lupta pentru fetiţă nu s-au încheiat. Într-o scrisoare trimisă prin intermediul avocaţilor, Hector neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că se gândeşte la binele copilului. În replică, tot printr-o scrisoare, Irina îi reaminteşte toate clipele negre prin care a trecut.

5 întrebări pentru Hector Bitar

Hector (dreapta) și Turcot
Hector (dreapta) și Turcot

1. Hector Bitar susţine că nu are relaţii cu delincvenţi. Atunci, cum se explică prietenia cu Juan Manuel Turcot Rodríguez, condamnat pentru furt şi acuzat de uciderea unui avocat? Fotografiile cu ei doi stau mărturie…

2. Cum de a uitat milionarul de episodul violent al morţii vărului său din cauza unei supradoze de droguri? Să nu-şi mai amintească oare că a vrut şi el să se sinucidă? 

3.Mexicanul spune că reşedinţa normală a Alessiei este în Mexic, acolo unde i-a fost amenajată camera cu multă dragoste. Oare uită că micuţa a stat acolo doar trei săptămâni, imediat după naştere? Cum se poate numi „cămin”? În ultimii doi ani, fetiţa a avut cu adevărat un cămin, în România, alături de mamă şi bunici şi s-a dezvoltat armonios.

4. Ce gest a făcut Bitar în aceşti ani care să dovedească faptul că-i pasă de copil? I-a trimis vreo scrisoare, i-a făcut vreun cadou de ziua ei sau de Crăciun? A dorit să-i facă vreo vizită?

5. De ce a uitat Hector Bitar că imediat după ce soţia lui a părăsit maternitatea împreună cu bebeluşul a trimis-o la hotel? Asta în condiţiile în care milionarul deţinea în America un apartament de peste 1,5 milioane de dolari! Să fie acesta un comportament demn de un tată responsabil, aşa cum  se pretinde acum?

Scrisoarea Irinei către Hector Bitar

“Îţi adresez aceste gânduri, deopotrivă ca soţie şi  mamă, direct, sincer. Trăieşti într-o lume falsă şi plină de minciună, întreaga ta existenţă este grav distorsionată şi alterată de droguri şi alcool. Problemele tale de sănătate sunt vechi şi, din motive pe care nu mi le pot explica, atât tu, cât şi părinţii tăi refuzaţi să le rezolvaţi; evident, în Mexic, aceste adevăruri ar demola imaginea atât de mediatizată şi de neadevărată a familiei Bitar. 

Eu nu am îndrăznit să vorbesc nimănui despre adevărata noastră relaţie, nici măcar mamei mele. Coşmarurile şi angoasele care m-au însoţit cât timp însărcinată fiind locuiam împreună, crizele tale nervoase, comele alcoolice, episodul tentativei tale de sinucidere când în urma unei supradoze a murit vărul tău Alberto Bitar, mă mai răscolesc încă şi azi. 

Totul a culminat cu descoperirea mesajelor dintre tine şi sora ta prin care plănuiaţi, în detaliu, eliminarea mea fizică şi răpirea Alessiei şi a e-mailului dintre tine şi tatăl tău în care tu spuneai “am să mă blindez şi o deportez”.

Cu riscul vieţii am reuşit să evadez din infernul ridicat de tine în jurul nostru şi să asigur viitorul liniştit al fiicei noastre în ţara mea. 

După plecarea din Mexic, care a fost considerată legală atât în Mexic, cât şi în SUA, tu ai depus alerte Interpol ilegale, prin relaţiile pe care le ai, ai făcut mandate de arestare pe numele meu, ai deschis campanii de presă.  Noi am urmat cursul legal în România şi în Mexic şi am reuşit să obţinem custodia Alessiei în Tribunalul din România.

Unde este buna ta credinţă, dorinţa ca Alessia să aibă şi mama şi interesul copilului de a-l smulge de lângă mama lui şi din mediul ei în care trăieşte de doi ani? 

Nu există o viaţă pentru Alessia fără tată, dar tu trebuie să te vindeci şi să devii un tată responsabil.  

Totul depinde numai de tine. “

Scrisoarea lui Hector către Irina Cristescu

“Când ne-am căsătorit ne-am stabilit reşedinţa în Ciudad de Mexico. După trei ani de căsătorie fericită şi ca rezultat al acestei relaţii, la data de 18 ianuarie 2014 s-a născut fiica noastră Alessia Miroslava Bitar, naştere care prin decizia ambelor părţi a avut loc într-o clinică din Statele Unite ale Americii.

Înainte de naştere, cu multă bucurie am amenajat camera Alessiei în căminul nostru din Ciudad de Mexico, iar de îndată ce am primit permisiunea medicului pediatru, ne-am mutat din Statele Unite în Mexic.

Totul era o adevărată fericire, dar într-o bună zi Irina m-a informat că dorea să-i invite pe părinţii ei în Mexic, pentru a o vedea pe nepoata lor, lucru pe care l-am considerat absolut normal şi firesc. Din păcate, în mod cu totul dureros şi incorect, Irina mi-a ascuns adevărata intenţie a familiei ei, aceea de a o lua pe Alessia din reşedinţa ei normală din Mexic. Acest lucru s-a şi întâmplat pe 20 martie 2014.

La data de 8 februarie 2016 Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat asupra acestui caz, dând o sentinţă prin care a hotărât reîntoarcerea fiicei noastre către locul ei de reşedinţă din Ciudad de Mexico. 

Vreau să vă spun în mod clar că sunt un părinte responsabil, am două titluri universitare, nu am antecedente penale în nici o ţară, nici relaţii cu delincvenţi şi nici nu sunt consumator de droguri, alcoolic sau violent aşa cum soţia mea Irina declară în mod fals şi dureros. Sunt un om respectabil, care munceşte foarte mult în profesia sa. 

Legea şi Justiţia îmi dau dreptate, însă în această chestiune aspectul uman, respectiv faptul că o ador pe fiica mea şi că îmi lipseşte foarte mult sunt pentru mine, mult mai importante decât aspectele juridice. Tot ceea ce îmi doresc este să pot fi alături de fiica mea, să particip direct la creşterea şi educaţia ei şi să ne bucurăm împreună de familie.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net