În Liceul Tehnologic Agricol din comuna Orțișoara, din județul Timiș, niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat. Este cel de-al șaptelea an consecutiv de când se întâmplă acest lucru.


Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educației, unde sunt afișate rezultatele examenului, anul acesta, elevii de la Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara nici nu s-au mai prezentat la Bacalaureat, informează Great News. nouă elevi ar fi trebuit să susțină examenul, dintr-o comuncă ce are 4.190 de locuitori. Niciunul dintre ei nu s-a prezentat la niciuna dintre probele scrise (la Limba și literatura română, Matematică sau Biologie vegetală și animală).

Acest liceu este cunoscut în presa românească pentru că nici în anii precedenți, niciun elev care a absolvit clasa a XII-a nu a luat BAC-ul. De exemplu, anul trecut, din cei opt elevi care au terminat cele 12 clase, niciunul nu a luat notă de trecere la Bacalaureat.

Anul acesta, la nivel național, 97 de elevi au obținut media 10 la BAC. Rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 71,4%, potrivit anunțului ministrului Educației, Liviu Pop, precizează sursa citată.

 
 
Loading...