Actriţa Ileana Stana Ionescu şi soţul său, Andrei Ionescu, au fost convinşi de o firmă de brokeraj să depună 25.000 de euro în contul unui presupus fond de investiţii. N-au mai văzut banii, pe care îi strânseseră pentru a-şi cumpăra o casă.


Totul s-a întâmplat în decembrie 2011. “Aveam o sumă de bani depusă la o bancă. La un moment dat, am scos 20.000 de euro pentru a merge la Târgul de case. Noi stăm în chirie şi voiam să ne cumpărăm casă, iar acei bani erau pentru un eventual avans. N-am găsit ce căutam, aşa că am zis să punem banii la loc în bancă şi, în primăvară, să reluăm căutările. Numai că au început să ne sune zilnic, nişte persoane de la o firmă de brokeraj”, ne-a povestit soţul actriţei, Andrei Ionescu.

După nenumărate telefoane, soţii Ionescu au cedat şi s-au dus la o întâlnire la sediul firmei.

“Acolo, am stat de vorbă cu trei tineri foarte amabili, care ne-au spus că nu e bine să ţinem banii în casă şi că e bine să-i depunem la ei. Le-am spus că nu ne interesează, pentru că noi vrem ca în câteva luni să ne luăm casă, însă au insistat că putem să luăm dobândă în această perioadă şi să avem un câştig de 30%”, a mărturisit Andrei Ionescu. Au depus 20.000 de euro, apoi alţi 5.000 de euro. Numai că, la o săptămâna după ce au băgat banii în cont, au dispărut. Cei doi soţi au depus plângere la Poliţie, care a constatat că e vorba de o înşelăciune, apoi a declinat cazul către Parchet. “Cei de aici ne-au spus că au deja două cazuri legate de aceeaşi firmă. Deocamdată, însă, nu am primit alt răspuns. Ni s-a spus să aşteptăm”, a încheiat Andrei Ionescu.

“Am speranţe mici că ne vom recupera banii”

Andrei Ionescu, soţul actriţei

«Nu daţi bani unor necunoscuţi»

Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei

 “Poliţia Capitalei recomandă să manifestaţi prudenţă în toate tranzacţiile pe care le efectuaţi şi să nu depuneţi sume de bani în conturile unor persoane necunoscute. De asemenea, vă recomandăm să verificaţi toate informaţiile pe care le oferă pentru a vedea dacă există firmele sau băncile respective. În cazul în care sunteţi victimele infracţiunii de înşelăciune, apelaţi de urgenţă la numărul unic 112.”
 
 
Loading...