Adio, cuşti! Plecăm în savană

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt slabi, jigăriţi, iar puii sunt anemici şi nu au ieşit din cuştile mizerabile şi întunecoase de când s-au născut. Grădina Zoologică din Oneşti nu are condiţii să găzduiască animale şi a fost închisă. Patru lei şi doi tigri vor fi salvaţi de Vier Pfoten şi vor pleca mâine în Africa.

Cumplită viaţă! Fără să vezi soarele, cu mâncare puţină şi proastă, culcaţi în spaţii strâmte, pe cimentul rece. Aşa a decurs viaţa leilor şi a tigrilor din Grădina Zoologică din Oneşti. Primăria a recunoscut că nu mai poate ţine animalele, iar autorităţile au retras autorizaţia de funcţionare. În ultimii zece ani, şase lei şi patru tigri au supravieţuit în condiţii groaznice.

„Felinele au toate bolile din lume, sunt subnutrite. Puii de leu, două fete, sunt foarte slabi. Au opt luni, dar arată ca nişte pisici jigărite. Nu au avut niciodată lumină, de aceea calciul nu s-a fixat în oase. Ne-am îngrozit când am văzut radiografiile. Oasele sunt transparente. Le-am acordat primul ajutor medical, dar vor primi tratamentele necesare în rezervaţia din Africa", ne-a explicat Kuki Bărbuceanu, de la Asociaţia Vier Pfoten, coordonatorul acţiunii.

Mâine, însă vieţile se vor schimba radical pentru o familie de lei, părinţii şi cele două fetiţe, şi a unei perechi de tigri. Au deja aprobate documentele de zbor spre „Stânca leilor" (Lionsrock) din Africa de Sud, unde vor călca pentru prima oară pe iarbă.

Urmează ca ceilalţi doi lei şi doi tigri care rămân la Zoo Oneşti să îi urmeze, cel mai probabil în vară. În rezervaţia africană, de 1.262 hectare, ar trebui să plece şi leii lui Nuţu Cămătaru, dar nu au fost perfectate toate actele necesare.

Rezervaţia Lionsrock

Rezervaţia din Africa de Sud, Lionsrock (Stânca leilor), se află la 3 ore distanţă de capitala Pretoria. Animale salvate din captivitate au la dispoziţie spaţii imense unde trăiesc libere până la sfârşitul vieţii. Pe 1.242 ha, sunt amplasate pe specii şi familii o mulţime de animale. Sunt 77 de lei, din care 33 provin din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net