Poate primi 3.000 de clienţi aşezaţi la 600 de mese şi deserviţi de 70 de ospătari. O investiţie de 2,5 milioane de euro. Acestea sunt caracteristicile celei mai mari berării din Europa de Est care va fi deschisă în iunie la Pavilionul H, unul dintre cele mai cunoscute complexuri din Bucureşti.


Trei oameni de afaceri din domeniul IT au închiriat clădirea de la actualii proprietari, societatea Băneasa Investments. "O să reamenajăm toată clădirea, o să avem mese şi la etaj, o să avem o terasă generoasă în spate, în zona dinspre lac, în locul unei părţi din actuala parcare. În weekend o să organizăm spectacole de teatru sau concerte care vor fi emblema acestei berării-restaurant", ne-a dezvăluit în exclusivitate Vlad Dumitru, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Aşa va arăta Berăria Pavilionul “H”.Va fi cea mai mare din Europa de Est

CLIIMA20140116_0176_1.jpg

Vor curge râuri de bere

Chiriaşii actuali au fost anunţaţi pe 19 decembrie anul trecut că trebuie să elibereze spaţiile şi s-au împăcat deja cu ideea. Au primit oferta de a se muta la Big Berceni unde firma care deţine Pavilionul H, administrează alt complex comercial. Unii au acceptat, majoritatea nu.

"Nu avem ce face şi trebuie să plecăm, pentru că ne expirau contractele de închiriere pentru standuri, pe 3 februarie. Nu am găsit încă unde să mă mut, dar încerc tot aici în zonă", se plânge Florina Prodan care are un stand de haine. Ioana Cruceru este printre cei mai vechi chiriaşi şi este nevoită, după aproape 20 de ani, să caute un alt loc pentru standul său. "Era un loc cu o poezie a lui", spune nostalgică Ioana.

Aşa arată acum

În complex sunt magazine care comercializează confecţii şi încălţăminte

CLIIMA20140116_0178_1.jpg

Vor curge râuri de bere

CLIIMA20140116_0179_1.jpg

Vor curge râuri de bere

Pavilionul H se află în Parcul Herăstrău, lângă debarcader

CLIIMA20140116_0177_1.jpg

Vor curge râuri de bere


Imobil construit în 1950

Pavilionul H este amplasat în Parcul Herăstrău şi a fost construit în perioada 1949-1953. A avut până la Revoluţie destinaţie de spaţiu de expunere pentru obiecte de mari dimensiuni şi mobilă. Potrivit zf.ro, la începutul anilor '90 clădirea a fost preluată de Băneasa Investments societate controlată de Radu Dimofte şi Puiu Popoviciu.


 
 
Loading...