Adrian Năstase a făcut 13.500 € de Sărbători

Ultima actualizare:

    Adrian Năstase are  mai mult timp pentru  a scrie cărţi. A scris trei  şi în penitenciarFoto: David Muntean
Adrian Năstase are mai mult timp pentru a scrie cărţi. A scris trei şi în penitenciarFoto: David Muntean

Fostul premier al României în perioada 2000-2004 a sărăcit. Doar aşa poate fi interpretat gestul său de a-şi scoate la vânzare o colecţie de desene rare, pe care le-a strâns în ultimii 20 de ani. A obţinut puţin peste 13.500 €, la o licitaţie organizată înainte de Crăciun.

Cele 32 de desene semnate Jules Pascin sunt opere rare, care au mare căutare printre colecţionarii de peste Ocean. În Europa de Est, interesul pentru ele nu a fost scăzut, însă preţul de adjudecare al fiecărei opere a fost sub valoarea lor.


    Acest desen, semnat Pauline,  s-a vândut cu 1.500 €Foto: artmark.ro
Acest desen, semnat Pauline, s-a vândut cu 1.500 €Foto: artmark.ro

Adrian Năstase ştia asta, însă acest lucru nu l-a împiedicat să spună „adio” unei colecţii pe care a strâns-o cu greu în ultimele două decenii. Cea mai plauzibilă explicaţie ar fi că fostul politician resimte lipsa banilor, mai ales după ce instanţele de judecată l-au „uşurat” de 750.000 de euro, bani plătiţi pentru a acoperi o parte din prejudiciul înregistrat în dosarul „Trofeul calităţii”. Mai mult, Năstase a fost nevoit să stea departe de tumultul vieţii politice, fiindu-i interzis să ocupe funcţii publice. De la liberarea din penitenciar, în august 2014, Năstase se ocupă de ferma de la Cornu (judeţul Prahova), scrie pe blog şi are apariţii televizate sporadice.


    Dansatoare de la Moulin Rouge  a fost adjudecată cu 500 €Foto: artmark.ro
Dansatoare de la Moulin Rouge a fost adjudecată cu 500 €Foto: artmark.ro

Toate aceste activităţi nu-i aduc veniturile pierdute deja în sălile de judecată. Adrian Năstase este cunoscut drept un mare colecţionar de opere de artă. Însă, o parte din acestea s-au aflat sub sechestru în timpul proceselor care i-au adus, în final, condamnări de şase ani de închisoare. În ultima sa declaraţie de avere Năstase declara că deţine timbe româneşti şi străine, obiecte de cult şi icoane, dar şi obiecte de artă decorativă în valoare totală de 41.100 de lei şi 3.850 de dolari.

A fost de două ori după gratii

simeon stalpnicul png

Adrian Năstase a fost condamnat în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul „Trofeul Calităţii”. I s-a imputat faptul că a strâns bani pentru propria campanie electorală la prezidenţialele din 2004, sub masca unui eveniment de premiere a firmelor de construcţii. Înainte de a fi încarcerat a încercat să se sinucidă cu un pistol. În februarie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a dispus executarea silită a politicianului pentru prejudiciul cauza în acest dosar (1,4 milioane de euro).În ianuarie 2014 a fost condamnat la patru ani de înhisoare cu executare în dosarul „Zambaccian”, pentru primire de foloase necuvenite. A fost liberat în august 2014, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net