Sunt tineri și tot timpul la datorie! Adrian și Andrei sunt polițiști în cadrul Secției 5 Poliție Blaj, din cadrul IPJ Alba, au trăit experiența vieții lor. Zilele trecute, au reușit să-i salveze viața unui bărbat, care voia să se sinucidă, înhalând gaz de la butelie.


Adrian era în sediul Postului de Poliție, când, pe ușă, a intrat o femeie, vizibil speriată. Plângea și-l ruga să-l salveze pe soțul ei, care a amenințat că-și pune capăt zilelor.

Tocmai primise fotografii cu el. Se afla într-o mașină cu o butelie lângă el.

Soția sinucigașului a venit plângând la Poliție 

”Trebuie să mergem imediat, dar nu știu unde e”, i-a spus femeia disperată. Nu a putut să-i dea nici un indiciu, pe fundal, se distingeau cu greu niște forme de relief, care l-au ajutat, totuși, pe polițist să se orienteze și să se folosească de detaliile observate.

A anunțat evenimentul la Poliția Blaj și, imediat, au fost constituite patru echipe de căutare. Adrian a format echipă cu Andrei, colegul său și șef al Postului de Poliție Mihalț.

Au ajuns în câteva minute în zonă. Însă, terenul accidentat nu le-a permis să-și continue drumul. Ajutorul a venit din partea unui localnic, care avea un autoturism de teren. ”Haideți cu mine! Poate îl găsim repede”, le-a spus bărbatul după ce i s-a explicat situația.

După câteva minute, au găsit autoturismul căutat, în spatele unor tufe. Pe bancheta din spate, se afla bărbatul din fotografii în stare de inconștiență, din cauza gazului inhalat de la butelia de lângă el.

Polițiștii l-au găsit pe bărbat inconștient, în pustietate

L-au scos din mașină, l-au așezat pe iarbă și i-au acordat primul ajutor. Acesta nu prezenta semne vitale, însă cei doi polițiști au început imediat să-l resusciteze. După minute bune, Andrei și Adrian au simțit că bărbatul a încercat să deschidă ochii, iar în acel moment au început să-l strige pe nume și l-au rugat să se uite la ei.

Au continuat manevrele, iar în cele din urmă bărbatul și-a revenit. ”Ajutor! Salvați-mă!”, le-a spus omul, imediat ce și-a revenit.

În acel moment, șiroaie de lacrimi au început să curgă pe fața bărbatului, după ce a conștientizat ce a făcut. Le-a mulțumit oamenilor legii că l-au readus la viață. 

„Ei sunt Adrian și Andrei, doi tineri polițiști datorită cărora un om, astăzi, trăiește”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne.

Citește și: 

Copil de 4 ani, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri, în Bacău

Animăluțe salvate din ape înghețate. Gestul emoționant al pompierilor

 

 

 

 
 
Loading...