Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu. Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie.


Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, cu 53 de voturi ”pentru” şi nouă ”împotrivă” excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Marian Neacşu a spus că este vorba despre o execuţie publică.

”Bineînţele că vom face contestaţie pentru că este o execuţie publică fără nciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Necşu. 

La rândul său, Adrian Ţuţuianu a spus că este ”un moment dificil”, dar pe care-l anticipa. 

”Este un moment dificil pe care-l anticipam. Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul deopinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (...) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Ţuţuianu, la finalul şedinţei. 

Gabriela Firea a transmis o scrisoare social-democraţilor, spunând că nu partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează. Firea atrage atenţia că partidul este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase sunt „bizare” şi denotă disperare.

 

 
 
Loading...