Kelemen Hunor este o persoană publică cunoscută ca politician, președintele UDMR. Puțini știu că Kelemen Hunor, candidat la alegerile prezidențiale 2019, este medic veterinar, profesor de filosofie și scriitor. Despre familia lui se știu și mai puține. Uite cum arată soția lui!


Candidatul din partea UDMR Kelemen Hunor este medic veterinar, profesor de filosofie și politician de etnie maghiara, ales presedinte al UDMR la congresul din 2011. A candidat la președinția României și în 2009. A mai încercat o dată în noiembrie 2014, când a obținut 3,47% din voturi.

Cine este Kelemen Hunor

  • Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale 2019 s-a născut pe 18 octombrie 1967 (51 de ani), în localitatea Cârța, județul Harghita.
  • În 1993, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea de Știinte Agricole Cluj, iar în 1998, a terminat Facultatea de Filosofie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

kelemen_hunor_1997-politica.jpg

kelemen_hunor_1997-politica
Kelemen Hunor a intrat în politică, în 1997, la 30 de ani: a fost secretar de stat, apoi ministru al Culturii
Foto: hunor/udmr.ro
  • A fost ministru al Culturii în perioada decembrie 2009 - aprilie 2012, în Guvernul Boc II și Mihai Răzvan Ungureanu, poziție pe care a reluat-o în martie 2014 în Cabinetul Ponta III, funcție pe care a păstrat-o până în octombrie 2014.
  • Din 2000, este deputat UDMR de Harghita și membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.
  • Pe 26 februarie 2011, la congresul UDMR, Kelemen Hunor a fost ales președinte.

Cum arată soția lui Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este discret când vine vorba despre familia sa. Însă, în 2012, când s-a căsătorit cu Czezar Eva au apărut fotografii de la nuntă postate de mireasă, încântată de fericitul eveniment. Kelemen Eva este foarte frumoasă și este mai tânără cu 17 ani decât soțul ei.

Kelemen Hunor și Czezar Eva s-au cununat religios în 14 iulie 2012, la Biserica Romano-Catolica "Sfantul Mihail" din Cluj-Napoca, iar căsătoria civilă a avut loc la Primăria din comuna natală a mirelui, Cârța.

Alte fotografii superbe au apărut în toamna anului 2013, când s-a născut primul său copil, adorabila Hanna. De patru ani, Kelemen Hunor este fericitul tătic al unui băiețel drăgălaș, Magor.

fata-kelemen-eva_kelemen.jpg

fata-kelemen-eva_kelemen
În toamna anului 2013, s-a născut primul copil al lui Kelemen Hunor, adorabila Hanna
FOTO: Facebook

kelemen_hunor-eva_kelemen-copii-familia.jpg

Anul 2015, primul Crăciun în patru a familiei Kelemen: Hunor, Eva, Hanna și Magor
FOTO: Facebook

Kelemen Hunor a împlinit 51 de ani pe 18 octombrie, iar soția sa  Eva are 34 de ani.

Ce nu știați despre Kelemen Hunor

  • În studenție, între 1993 și 1997, Kelemen Hunor a lucrat ca redactor la revista culturala „KORUNK”. Candidatul UDMR a povestit că a deslușit tainele scrisului pe când era elev. Tot atunci, a început să joace hochei în echipa școlii din Cârța localitatea unde a contribuit substanțial la construirea unui patinoar și la constituirea Academiei de Hochei a Ţinutului Secuiesc.
  • A fost licean la Târgu Mureș. ”Pe atunci aveam parul lung, purtam jeanși strâmți și ascultam muzica rock zi și noapte”, a povestit Kelemen Hunor pe pagina sa de Internet.
  • A intrat în politică la 30 de ani. ”Povestea a început într-o duminică: a sunat telefonul și am fost întrebat dacă nu cumva doresc să fiu secretar de stat UDMR în Ministerul Culturii. Am spus da și peste câteva zile am plecat la București să-mi ocup noul loc de muncă”, povesteste el pe site-ul personal.

Kelemen Hunor, averea

Candidatul UDMR pentru alegerile prezidenţiale, Kelement Hunor, deţine zece terenuri agricole şi intravilane, tablouri de 6.000 de euro şi câteva conturi bancare cu sume modeste, potrivit declaraţiei sale de avere depuse la BEC.

Kelemen Hunor spune că are cinci conturi cu suma totală de aproximativ 200.000 de lei. Totodată, are un credit bancar de 152.000 de lei cu scadenţa în 2022.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Ei sunt cel mai puțin cunoscuți candidați

Alegeri prezidențiale 2019. Surpriză! Ce candidați conduc la numărul de fani pe Facebook

 
 
Loading...