Vreme caniculară în Grecia și există riscul producerii de incendii de vegetație. Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie în Grecia.


Ministerul de Externe (MAE) a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde astăzi, 23 august, este risc ridicat - gradul 4, din 5 - de producere a unor incendii de vegetaţie, în mai multe zone, scrie news.ro.

Alertă de călătorie în Grecia

MAE a anunţat că Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4, din 5) pentru 23 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi al intesificărilor de vânt.

Sunt vizate următoarele zone: Grecia Centrală, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, insula Samos, Lakonia, Arkadia, Argolida, Korinthia, Achaia, Ilia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076.

Citește și

Alertă de călătorie. Val de îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Spania

20% din oxigenul planetei este în pericol. Număr record de incendii în Pădurea Amazoniană

Loading...