Alertă în Mehedinți. Incendiu puternic izbucnit în litiera din Defileul Cazanele Dunării

Ultima actualizare:

    Pompierii veniți la fața locului au fost trimiși de la altă misiune de stingere a unui incendiu
Pompierii veniți la fața locului au fost trimiși de la altă misiune de stingere a unui incendiu

Focul face prăpăd în ultima vreme. Un incendiu puternic a izbucnit în litiera din Defileul Cazanelor Dunării, iar la fața locului au fost trimiși pompierii mehedințeni care acționau în Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului izbucnit în urmă cu trei zile.

Incendiul a izbucnit duminică la prânz în comuna mehedințeană Svinița, localitate aflate în Defileul Cazanele Dunării. La fața locului au ajuns de urgență pompierii, care se aflau la o altă misiune de stingere a unui incediu, și un elicopter al Inspectoratului General al Aviației, aflat și el în misiune în Parcul Natural Domogled.

“Cele două echipaje, cu zece pompieri, dar şi elicopterul au fost trimise în localitatea Sviniţa acolo unde litiera a fost cuprinsă de flăcări. Se evaluează situaţia şi apoi se va decide modul de intervenţie”, a declarat Flavius Iscru, purtătorl de cuvânt al ISU Mehedinţi, potrivit Observator.

Decizia ca cele două autospeciale cu apă aflate în misiune de supraveghere în Parcul Natural Domogled să fie redirecţionate în această zonă s-a luat după ce s-a constat că în Parc nu există pericolul extinderii incendiului, fiind înregistrate trei focare izolate.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineaţă, când pompierii mehedinţeni au identificat doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijcolul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net