Alocaţiile pentru copii se dublează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea legii în acest sens. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat însă că, cel mai probabil, modificarea va putea fi operată după rectificarea bugetară din iulie.


UPDATE Ministrul Muncii a declarat, la Adevărul Live, că majorarea nu va putea fi aplicată imediat. "Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie", a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. "E încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget", spunea şeful statului.

Alocațiile dublate vor ajunge la 600 de lei

Camera Deputaţilor a votat, în 18 decembrie, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

 
 
Loading...