Situaţie dramatică la Maternitatea Oneşti. Angajaţii au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeaşi zi, iar mămicile au plecat acasă, fiecare, cu copilul unei străine. Deşi femeile şi-au dat seama a doua zi că micuţii au fost încurcaţi, au fost nevoite să aştepte o lună de zile rezultatele testelor ADN care să confirme identitatea copiilor.


Nu pot descrie ce este în sufletele lor. Timp de o lună au îngrijit un bebeluş care nu era al lor. S-au ataşat de micuţii care nu aveau nici o vină că au fost încurcaţi la naştere. Acum, când şi-au primit adevăraţii prunci, cele două mame sunt şocate. Ionela Neaga (32 de ani) şi Ramona Ştefan (20 de ani), au născut în aceeaşi zi, la Maternitatea din Oneşti.

Elian Mihăiţă Ştefan, în braţele celeilalte mămici, Ionela Neaga

CLIIMA20130621_0189_1.jpg

Eduard George Neaga, acasă la familia Ştefan (FOTOGRAFII: OLIMPIA FILIP)

Ambele au adus pe lume băieţei: Eduard George Neaga cu o greutate de 3,400 kg şi Elian Mihăiţă Ştefan, care cântărea 3,350 kg. Mai mult, tinerele au stat în acelaşi salon şi chiar s-au împrietenit şi au făcut schimb de numere de telefon. La externare însă, deşi pe brăţările de la mânuţe copilaşii aveau numele scris corect, angajatele i-au dat Ionelei fiul Ramonei, şi invers.

CLIIMA20130621_0190_1.jpg

Eduard George Neaga, acasă la familia Ştefan (FOTOGRAFII: OLIMPIA FILIP)

Abia a doua zi, Ionela Neaga a sesizat că pe brăţara micuţului ei scrie "Ştefan" şi a rămas înmărmurită. A sunat-o pe colega de salon, care i-a confirmat că  brăţara cu "Neaga" era la fiul ei.

Eduard şi Elian vor trebui să se obişnuiască fiecare cu alţi părinţi

CLIIMA20130621_0191_1.jpg

Eduard George Neaga, acasă la familia Ştefan (FOTOGRAFII: OLIMPIA FILIP)

A urmat o lună de zile de calvar pentru cele două familii. Nu ştiau dacă au fost greşite doar numele, sau fuseseră încurcaţi şi copiii. Conducerea spitalului a hotărât să facă teste ADN.

După câteva săptămâni de analize repetate şi costuri de zeci de milioane de lei, rezultatele au confirmat: micuţii ajunseseră în familii străine. Cu durere în suflet, şocate şi epuizate după stresul şi nopţile nedormite din ultima vreme, cele două mămici s-au întâlnit şi au făcut schimb de bebeluşi.

Acum, Eduard şi Elian au ajuns în braţele adevăratelor lor mămici. Comisia de disciplină a Spitalului din Oneşti s-a întrunit pentru a propune măsuri disciplinare pentru cei implicaţi în incident. Şi poliţia a deschis dosar pentru neglijenţă în serviciu. Mai mult, femeile vor să dea spitalul în judecată pentru că ambele s-au îmbolnăvit în urma stresului.

 
 
Loading...