ANAF a închis o cofetărie pentru 1,50 lei în plus în casa de marcat

Ultima actualizare:

    Cofetăria Codrina din Timișoara a fost închisă de ANAF
Cofetăria Codrina din Timișoara a fost închisă de ANAF

Fiscul a început în forță controale în toată țara. 177 de firme au fost închise în această lună, după ce pe 1 martie a intrat în vigoare legea conform cărora comercianţii sunt obligaţi să dea bon fiscal. Printre acestea, și o cofetărie din Timișoara care avea 1,50 lei în plus în casa de marcat.

La fiecare pas este câte un butic, o florărie, un local care are în vitrină un anunț nou: ”Activitate suspendată de Antifraudă –ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”.

Mulți patroni se plâng că au fost sancționați în mod abuziv de inspectorii Fisc-ului.

Cofetăria Codrina, din Piaţa Badea Cârţan, din Timișoara, este închisă pentru o lună, clienţii fiind anunţaţi, printr-un afiş lipit pe uşă, că unitatea nu emite bonuri fiscale. Presa locală scrie că inspectorii Fisc-ului au pus lacătul pe prăjiturile Codrina pentru un plus în casă de 1,50 lei, descoperit de inspectori după ce au confruntat monetarul din casa de marcat, cu valoarea bonurilor emise până în momentul descinderii, care nu a putut fi justificat de vânzătoare, scrie gorj-domino.ro.

În Capitală, mai multe localuri de fițe au activitatea suspendată pentru că nu au putut justifica banii din casa de marcat sau pentru că nu au fost eliberate bonuri fiscale.

În total, ANAF a dat în luna martie amenzi de 4 milioane de lei.

Click! spune

VRANCEA. ANAF a lăsat o bătrână fără urzici, scrie adevarul.ro. Inspectorii au confiscat toate urzicile unei bătrâne care încerca să le vândă lângă o piață din Bacău, cu motivul că nu avea certificat de producător. De altfel, în Bacău, de frica controalelor ANAF, mulţi comercianţi au decis să închidă magazinele, scrie desteptarea.ro.

O bătrânică din Vrancea a rămas fără urzici pentru că nu avea certificat de producător!
O bătrânică din Vrancea a rămas fără urzici pentru că nu avea certificat de producător!

TRANSILVANIA. Inspectorii antifraudă fiscală au închis, în judeţele Transilvaniei, 38 de firme şi au dat amenzi care, împreună, se ridică la valoarea de de 845.000 de lei. Un singur judeţ din Transilvania, Sălaj, nici o firmă nu a fost înschisă de inspectorii antifraudă, care însă au dat amenzi în valoare de 27.000 de lei. La cealaltă extrem se află judeţul Harghita, unde inspectorii antifraudă au suspendat activitatea a nouă firme şi au dat amenzi în valoare de 122.000 de lei scrie voceatransilvaniei.ro.

Amenzile au curs în judeţele Satu Mare şi Bihor, unde inspectorii antifraudă au închis patru firme și au aplicat amenzi de peste 200.000 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net