Apa Nova București consiliază gratuit proprietarii de imobile pentru montarea clapetelor anti-refulare

Ultima actualizare:

    Clapet diametru 50 cm
Clapet diametru 50 cm

Subsolurile a zeci de imobile se inundă la ploi extreme din cauză că nu au montate sau au montate greșit clapetele de sens sau clapete anti-refulare de pe instalația interioară de canalizare. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, Apa Nova București derulează un program gratuit de consiliere a proprietarilor de imobile pentru montarea corectă a acestor dispozitive.

Compania care se ocupă de infrastructura de canalizare a Bucureștiului, Apa Nova, subliniază că la ultima ploaie puternică s-a intervenit în aproximativ 20 de imobile pentru a evacua apa din subsolurile acestora. Potrivit companiei, subsolurile caselor se inundă la ploi pentru că nu au instalată clapeta anti-refulare care se montează pe instalația interioară de canalizare, instalație care aparține proprietarilor de clădiri.

„Este în sarcina proprietarilor, încă de la faza de proiectare a clădirii să ia în calcul poziția clădirii față de rețeaua publică de canalizare și să prevadă instalarea acestor clapete. Totuși, deși nu este responsabilitatea sa, ANB derulează un program gratuit de consiliere a proprietarilor de imobile pentru montarea corectă a acestor dispozitive”, a anunțat compania.

Potrivit companiei, acumulările de apă de pe carosabil și trotuare s-au redus substanțial, ca urmare a investițiilor în modernizarea și întreținerea sistemului de canalizare, dar și a cuățării casetei de sub Dâmbovița. Astfel încât, de la curățarea acesteia, a permis tranzitarea unor volume de apă echivalente cu volumul Lacului Morii.

„La preluarea de către Apa Nova București, aceasta nu mai avusese parte de lucrări de întreținere din 1990, fapt ce i-a redus capacitatea la 47%. După curățarea de către Apa Nova, caseta a permis tranzitarea unor volume de apă echivalente cu volumul Lacului Morii (în august 2015), la debite similare cu cele ale Oltului”, arată Apa Nova București.


    Clapet diametru 60 cm
Clapet diametru 60 cm


    Clapet diametru 60 cm
Clapet diametru 60 cm


    Clapet diametru 50 cm
Clapet diametru 50 cm

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net