Nereguli grave la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța. Aproximativ 4000 de pensionari au fost furați la bani si au depus reclamatii la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, care a declanșat un control la această instituție.


Printre neregulile descoperite de inspectorii ANPC se numără: nefurnizarea în cadrul contractelor de împrumut a unor informații precontractuale, nefurnizarea unui exemplar original al contractului de împrumut la momentul semnării contractului, perceperea în cadrul contractelor de împrumut a unui cost intitulat „tipizate” sau nerespectarea legii în ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei lunare.”Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007 cum ar fi: perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoștința consumatorilor, perceperea cuantumului dobânzii în avans, integral din suma împrumutată și a diferenței de fond de cotizare integral din suma împrumutată, în cazul în care este solicitat un împrumut mai mare decât limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula și percepea dobândă fără a fi puse la dispoziția consumatorilor”, au dezvăluit inspectorii ANPC potrivit digi24.ro. În urma controlului au fost date amenzi în valoare de 20.000 de lei.

 

Citiți și

 

Horia Constantinescu, șeful ANPC:”Sunt mulți colegi certați cu apa. Cum să te duci în control, să ridici brațul și să puți”

 

Ce zic patronii de cluburi din Mamaia, după ce au fost amendaţi pentru produsele stricate

 
 
Loading...
Citeste tot despre: