Argeș, primul județ unde purtarea măștii este obligatorie și în aer liber

Ultima actualizare:

    Masca de protecție este obligatorie în județul Argeș și în spațiile deschise aglomerate. Și copiii trebuie să o poarte
Masca de protecție este obligatorie în județul Argeș și în spațiile deschise aglomerate. Și copiii trebuie să o poarte

Argeș este primul județ din țară unde purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în aer liber, în anumite situații. Aceasta este decizia luată de aurtoritățile locale în contextul exploziei pandemiei de coronavirus în zonă.

Marţi dimineaţă a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeș în care s-a discutat obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii aglomerate. Propunerea a devenit regulă, transmite Adevărul. 

Argeș, primul județ unde purtarea măștii e obligatorie. Și copiii trebuie s-o poarte

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a propus în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în aer liber, dar în anumite condiții. Iată care sunt acestea!

  • Emanuel Soare a propus obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber pentru cei care se reunesc în grupuri mai mari de două persoane.
  • Toate persoanele cu vârste peste cinci ani sunt obligate sa poarte mască de miercuri dimineaţă în toate spaţiile închise publice şi private şi în aer liber.

Prefectul de Argeș: „Nici o localitate nu va fi, deocamdată, carantinată”

Aceste măsuri au fost luate după ce mai multe localităţi din judeţ au fost în evaluare pentru carantinare, o măsură neagreată însă în discuţiile cu primarii localităţilor vizate, organizate luni de Instituţia Prefectului Argeş. “Nu avem în acest moment date care să ne conducă spre adoptarea ultimei soluţii - carantina. Nu este contextul creat pentru carantinarea vreunei localităţi din Argeş (...). Răspândirea comunitară este pe întreg teritoriul judeţului. Sunt anumite localităţi care erau pe o listă scurtă, dar trendul este descendent, sau sunt focare identificate în centre de asistenţă socială. Din analizele preliminare, din acest moment, nicio localitate nu îndeplineşte toate criteriile pentru carantinare”, a anunţat prefectul de Argeş.

În Argeș masca devine obligatorie în aer liber. Poliția dă amenzi pe bandă rulantă

Între timp, în Argeş amenzile curg pentru nepurtarea măştii în spaţiile închise şi nerespectarea distanţării fizice. Verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale şi în zonele aglomerate continuă. Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali şi pompierii argeşeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prefectul face apel către argeşeni să respecte cu stricteţe regulile de protecţie sanitară: purtarea măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice şi igiena mâinilor.În timp ce Argeș devine primul județ unde purtarea mășii este obligatorie și în aer liber, autoritățile au făcut public ultimul bilanț al cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, iar veștile nu sunt deloc bune. Marți se înregistrează un număr de 1.151 de noi persoane infectate cu Covid-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net