Atenționare de călătorie. În Ungaria e ”cod roşu” de ninsori şi viscol

Ultima actualizare:

    La frontiera de vest, la Nădlac II este coadă de 8 km de camioane
La frontiera de vest, la Nădlac II este coadă de 8 km de camioane

S-au format cozi uriașe astăzi (19 martie) la frontiera de vest a țării. În Ungaria, este ”cod roșu” de ninsori și viscol puternic, informează Ministerul de Externe.

Ministerul de Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ungaria că a fost emis ”cod roşu” de ninsori şi viscol puternic, în perioada 18-19 martie 2018, pentru regiunile din est şi nord -est (judeţele Borsod-Abauj-Zemplen, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg şi Heves). În aceste regiuni, vântul va sufla cu viteza de 70 km/h.

În această dimineață (19 martie), erau coloane mari de camioane la toate punctele de trecere a frontierei în Ungaria. La Nădlac se aşteaptă aproape şase ore pentru control.

În toate punctele de frontieră care pot fi tranzitate de camioane cu o capacitate de peste 7,5 tone sunt formate coloane, însă cel mai aglomerat este Nădlac II, de pe autostradă, unde se aşteaptă aproape şase ore pentru control. Aici, poliţiştii de frontieră lucrează pe cinci artere de ieşire dedicate traficului greu, scrie news.ro.

Reprezentanţii Primăriei Nădlac spun că pe autostradă coloana de automarfare este de peste 8 km.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, din Bihor, se lucrează pe trei artere de ieşire pentru camioane, iar timpul de aşteptare este de 140 de minute.

La Petea, în Satu Mare, se aşteaptă două ore pentru control şi se lucrează pe o arteră, iar la Vărşand şi Nădlac I, ambele în judeţul Arad, se aşteaptă aproximativ o oră.

Coloanele de automarfare s-au format încă de duminică seară, înainte de ora 23,00, când s-au redeschis frontierele pentru accesul în Ungaria a vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net