Au încheiat anul la coadă, au început anul la coadă

Ultima actualizare:
cod rutier
cod rutier

Buluc la ghişeele Permise şi Înmatriculări. În primele zile din an, mii de şoferi au stat ore în şir la cozi pentru a-şi înnoi carnetele de conducere. Motivul? Din 19 ianuarie, permisele vor putea fi preschimbate numai în urma unui control medical.

Noul Cod Rutier, care va intra în vigoare la data de 19 ianuarie, îi va obliga pe şoferii care vor să-şi înnoiască permisul de conducere să efectueze mai întâi o vizită medicală. Pentru că asta presupune timp pierdut şi bani cheltuiţi, românii se grăbesc să schimbe carnetul înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Rutier.

Emilia Barica, 68 de ani
Emilia Barica, 68 de ani

Chiar dacă permisele mai sunt valabile ani buni de acum încolo! "Expiră în 2016, dar de ce să aştept până atunci? Din 19 ianuarie, taxa, care acum e 68 de lei, va creşte, iar eu voi fi obligată să fac o vizită medicală. Adică să mai dau nişte bani şi pe acolo! În plus, acum, dacă-l reînnoiesc, îi prelungesc valabilitatea pe viaţă. Că mai îmi pune 10 ani. După noul Cod Rutier, dacă pierzi permisul, ţi-l reînnoieşte doar până la expirarea valabilităţii", spune Emilia Barica, o bucureşteancă în vârstă de 68 de ani.

La birourile de Înmatriculări, aglomeraţia e o tradiţie, atât la final, cât şi la început de an. Şoferii formează cozi interminabile în faţa ghişeelor, fie că se grăbesc să-şi preschimbe permisele auto, fie că dau zor să-şi înmatriculeze maşinile, de frica unei noi taxe de poluare.


    Emilia Barica, 68 de ani
Emilia Barica, 68 de ani

“Noul cod rutier va mări toate taxele. Mă grăbesc să-mi schimb acum permisul, mai ieftin” Emilia Barica, 68 de ani

Până şi premierul Ponta s-a încurcat ieri, când a anunţat că taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un „timbru de mediu". Taxa a fost rebotezată şi va afecta mai mult pe proprietarii de vehicule vechi şi poluante, iar deţinătorii de maşini noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a anunţat premierul.

Săptămâna trecută, ministrul mediului, Rovana Plumb, a spus că taxa auto este o problemă asupra căreia se vor aduce precizări noi după finalizarea bugetului, adică după 15 ianuarie 2013. Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, scrie Mediafax. (M.Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net