Au plecat prin oraş cu vaporul de 50 de tone!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vaporul "Pelican", un simbol al Timişoarei, care a fost incendiat anul trecut, a fost cumpărat la preţ de fier vechi de patronii unui club, care l-au şi dus la reparat.

Timişorenii care au circulat ieri prin oraş au avut parte de un şoc când au dat nas în nas la semafor cu ditamai vaporul de 50 de tone. Transportul vasului Pelican, care are peste 50 de tone, nu a fost deloc o operaţiune simplă. A fost nevoie de mai multe utilaje de mare tonaj să scoată vaporul din Bega, iar apoi să îl transporte cu un trailer la fabrica UMT. Vaporul a fost dus în curtea uzinei, unde va fi supus unei operaţiuni de curăţare cu substanţe special, urmând să rămână doar tabla.

UMT nu se ocupă în mod normal de repararea vapoarelor, însă având în vedere că uzina dispune de utilaje pentru contrucţia de maşini grele şi macarale, s-a acceptat această lucrare. "Noi am vrut să cumpărăm Pelicanul acum trei ani, dar preţul era peste 100.000 de euro. Apoi a tot scăzut. Înainte de incendiu proprietarul cerea 35.000 de euro. Noi acum l-am luat la preţ de fier vechi. Sub 10.000 de euro. Trebuie să îi schimbăm şi motorul. Are un motor de tanc din 1950, care nici nu cred că mai merge. Ultima dată când l-au pornit a făcut un fum de nu se vedea celălalt mal. Am văzut ceva oferte din Polonia. Nu ştiu încă cât avem de băgat. Probabil, între 50.000 şi 100.000 de euro", a declarat Caius Mersa, patronul clubului D'Arc.

Intenţia noilor proprietari ai Pelicanului este ca până în 15 august, de Ziua Marinei, vaporul să fie din nou pe Bega.

“Pelicanul” a ars în noiembrie 2012

simeon stalpnicul png

Click!spune

"Pelicanul" a fost construit în 1968 Giurgiu. A ajuns pe Canalul Bega după ce, în anii 1960 şi 1970 făcea plimbări în Delta Dunării, iar în anii ‘80 a făcut curse Timişoara - Diniaş - Sânmihaiu Român. În 13 noiembrie anul trecut, „Pelicanul" a fost distrus în urma unui incendiu puternic a cuprins epava.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net