Au scos oile din groapa cu smoală

Ultima actualizare:

    Operaţiunea  de salvare a  durat mai  bine de 3 ore
Operaţiunea de salvare a durat mai bine de 3 ore

Zi grea pentru pompierii din Dej! După ce s-au căţărat pe acoperişul unei clădiri să elibereze o pisică blocată de două zile, salvatorii s-au luptat câteva ore să scoată o turmă de oi dintr-o groapă cu smoală.


    Oile erau acoperite  de smoală până la gât
Oile erau acoperite de smoală până la gât

Intervenţie spectaculoasă, joi, pe un teren privat din Dej. Pompierii au lucrat contracronometru pentru a salva viaţa unor oi care au căzut într-o groapă plină cu smoală. Animalele erau îngropate până la gât şi abia mai respirau. Materialul fierbinte se răcea odată cu timpul scurs, iar oile riscau să rămână captive în bitumul întărit şi să moară. Operaţiunea a fost extrem de grea, pentru că smoala topită de soare se lipea de încălţămintea pompierilor, care erau aproape imobilizaţi.

După o intervenţie de mai bine de trei ore, ei au reuşit să salveze toate cele nouă oi. Proprietarul a dus animalele acasă, dar a spus că le va sacrifica, deoarece stratul de bitum de pe blană nu va mai putea fi îndepărtat.

Groapa cu smoală era pregătită pentru asfaltarea unei străzi din Dej, însă se afla pe o proprietate privată. Ciobanul va trebui să explice acum de ce a intrat cu oile pe terenul respectiv.

Pisoiul le-a dat bătăi de cap

Mâţa nu s-a  lăsat prinsă uşor
Mâţa nu s-a lăsat prinsă uşor

Pompierii din Dej au mai ajutat, joi, un animal. Ei au fost chemaţi să salveze un pisoi după ce acesta s-a urcat pe un acoperiş şi nu a mai putut să coboare. Oamenii spun că pisoiul mieuna de două zile, de când se afla pe clădire, însă nu au reuşit să îl dea jos. Pompierii au urcat pe acoperiş şi au încercat să prindă pisica, însă aceasta s-a speriat, le-a scăpat printre degete şi a fugit tocmai spre vârful acoperişului. În cele din urmă, a sărit singură de pe clădire. A scăpat nevătămată, iar pompierii au încheiat cu bine încă o misiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net