Au transformat şcolile în câmp de luptă

Ultima actualizare:
Imaginile dramatice de la Giurgiu: un puşti lovit cu sălbăticie
Imaginile dramatice de la Giurgiu: un puşti lovit cu sălbăticie

Situaţie gravă în sălile de clasă! Dincolo de şcoli şubrede, toalete mizerabile, autorităţi incompetente şi rezultate slabe ale elevilor, învăţământul din România se mai confruntă cu o problemă: violenţa. La Craiova, un elev a ajuns la spital cu triplă fractură maxilară, iar o profesoară din Vâlcea a fost terorizată. Altă agresiune s-a petrecut la Giurgiu.

Doborât cu pumnul. Liceul “Constantin Brâncuşi” din Craiova a fost transformat săptămâna trecută în ring. Într-una dintre pauze, un elev pasionat de box şi-a acostat un coleg pe culoarul şcolii, i-a reproşat că se îmbracă prea elegant şi i-a dat un singur pumn. Puştiul de 16 ani a căzut inconştient, iar ceilalţi elevi i-au alertat pe profesori, arată adevarul.ro. Elevul a fost dus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Craiova. 

Învăţământul se confruntă cu un fenomen grav: violenţa
Învăţământul se confruntă cu un fenomen grav: violenţa

“Pe mine m-a sunat diriginta şi mi-a spus ce s-a întâmplat. Fiul meu era cu câteva colege şi ele au povestit că s-a legat de el pur şi simplu. Ulterior, am aflat că acest elev practică boxul la un club sportiv din Craiova. Aşa se şi explică lovitura puternică. La spital, medicii au crezut că a fost lovit cu o rozetă, ceva. Are triplă fractură maxilară, iar vineri a fost operat”, povesteşte, îngrozit, Alexantru Ciocârlan, tatăl copilului. Părinţii elevului bătut au sesizat imediat poliţia, care a întocmit dosar penal. Agresorul, care are tot 16 ani, nu s-a potolit şi a mers în salonul colegului, a intrat peste el şi l-a ameninţat că a doua oară nu mai scapă dacă părinţii nu vor retrage plângerea făcută împotriva sa! 

L-a ameninţat şi la spital

Golanul agresiv din Râmnicu Vâlcea îi cere socoteală profesoarei
Golanul agresiv din Râmnicu Vâlcea îi cere socoteală profesoarei

Scuipat şi bătut cu picioarele. Secvenţe cutremurătoare şi la Giurgiu: un elev de 17 ani a fost bătut cu pumnii şi picioarele de mai mulţi colegi într-o sală de clasă, cel mai probabil la Liceul “Viceamiral Ion Bălănescu”. De asemenea, puştiul a fost agresat verbal şi scuipat în repetate rânduri, potrivit stirileprotv.ro. Imaginile au fost filmate cu telefonul, se pare, în luna aprilie, fiind însă postate pe o reţea socială în urmă cu câteva zile. Poliţiştii i-au identificat pe agresori şi au deschis dosar penal.

Profesoară ameninţată cu bătaia de un derbedeu


    Golanul agresiv din Râmnicu Vâlcea îi cere socoteală profesoarei
Golanul agresiv din Râmnicu Vâlcea îi cere socoteală profesoarei

Episod halucinat la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea. Nemulţumit de modul în care a fost punctat la o lucrare, elevul Sebastian Roşca (20 de ani) a vociferat şi a trecut, în scurt timp, la un limbaj agresiv, folosind persoana a doua singular.

“Vorbesc cum vreau eu. Mai citeşte o dată!”, i-a strigat el profesoarei. Golanul i-a cerut socoteală cu mâinile pe catedră şi a bătut cu pumnul în masă, ameninţând-o cu bătaia, scrie voceavalcii.ro. „Mă p… pe ea!”, a exclamat golanul şi s-a lăudat că o va bate, cum o va prinde în afara şcolii. Despre licean se ştie că a mai avut astfel de atitudini şi în trecut, motiv pentru care a fost exmatriculat şi reintegrat, potrivit legislaţiei în vigoare. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net