Aur la Robotică pentru România. În ultimii 30 de ani au câștigat numai echipe din SUA

Ultima actualizare:

    Aceștia sunt elevii de liceu care au adus în România medalia de aur de la Campionatul Internațional de RoboticăFoto: Facebook
Aceștia sunt elevii de liceu care au adus în România medalia de aur de la Campionatul Internațional de RoboticăFoto: Facebook

Moment de mândrie pentru România! O echipă din țara noastră a câștigat Campionatul Internațional de Robotică, rupând astfel dominația de 30 de ani a unor grupuri din SUA.

Evenimentul a avut loc în Chicago, între 16 și 17 iulie și este pentru prima dată când nu câștigă o echipă din SUA.

"A fost o experiență de neuitat, noi am tras tare. Am făcut sacrificii foarte, foarte mari ca să ajungem la campionatul de robotică din Chicago. Eram foarte, foarte încrezători. În aprilie am doborât toate echipele din Rusia și fix cu două zile înainte de plecare am avut și un concurs online cu cele mai bune echipe din zona Asia Pacific și parcă simțeam că ăsta e momentul nostru. Copiii erau foarte, foarte motivați și ne doream foarte mult o victorie. A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva celor mai bune echipe din America, a fost extraordinar de solicitant, dar am avut un ajutor neașteptat din partea comunității de români din Chicago. A fost un sentiment de nedescris în momentul în care am reușit nu doar să-i batem pe americani, dar să doborâm recordul mondial. I-am demoralizat complet, nu știau ce să mai facă, nu se așteptau la un rezultat atât de bun din partea noastră, doar că au fost o grămadă de luni de muncă, de pregătire, așteptări și a fost ceva de nedescris", a spus, mândru și fericit, Ionuț Panea, coordonatorul echipei României. Acesta a colaborat cu studentul emerit Ion Rareș Ștefan, care i-a mentorat le liceenii pasionați și pricepuți în ale roboticii.

Din echipa României au făcut parte următorii elevi de liceu: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Cezar Andrei Dunuță – Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, Brînzan Victor – Școala Britanică din București, Radu Andrei Laurențiu – Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești, Grec Carina Gabriela – Colegiul Național „Școala Centrală” din București, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Național „Mihai Neculce” din București, Iacob Ana Maria – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Caraenache Ștefan – Colegiul Național „Matei Basarab” din București, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din București, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din București, Rusu Luca – Școala Americană din Voluntari, Vișoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Iași.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net