Nu vom avea cărţi de identitate electronice de la 1 iulie, aşa cum era stabilit. Procesul de eliberare a noilor acte a fost amânat pentru o dată ulterioară, când va fi adoptată forma finală a actului normativ.


În acest moment, proiectul de Lege privind aprobarea 0.UG. nr. 82/2012 (pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor) a fost adoptat de Senat şi se află în dezbatere la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, a anunţat MAI.

Amendamentele formulate asupra proiectului vizează inclusiv modificarea normelor referitoare la termene, respectiv termenul privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate, de punere în circulaţie a cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate şi de generalizare a activităţii de emitere a cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate. De asemenea, amendamentele vizeaza şi procedura preschimbarii eşalonate a actelor de identitate aflate in circulatie, prevazuta la art. XI din O.V.G. nr.82/2012”, se arată în comunicarea MAI.

Astfel, se aşteaptă adoptarea formei finale a actului normative, pentru a se putea decide asupra momentului punerii în circulaţie a noilor cărţi de identitate.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: