Nu știm când a mai avut timp să scrie cărți, dar Klaus Iohannis a anunțat că își va lansa cel de-al treilea volum de autor, de când se află la Cotroceni. Uite câți bani a câștigat din scris șeful statului!


Avem vești de la Palatul Cotroceni: președintele a mai scris o carte pe care o va lansa foarte curând. În felul acesta, Klaus Iohannis se află la a treia lansare de carte, după volumul ”Pas cu pas” (2014) și ”Primul pas” (2015).

Președintele Klaus Iohannis este scriitor

Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis se numește "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa" și va apărea la tot la editura Curtea Veche Publishing, care s-a ocupat și ce primele două volume.

klaus_iohannis-cartea_eu.ro_.jpg

Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis se numește "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa"
Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis se numește "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa"
FOTO: Facebook

Cartea este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Volumul va putea fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8-16 aprilie, la preţul de 59 de lei.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" şi "Primul pas", apărute tot la Curtea Veche, în 2014, respectiv 2015. Primele două cărți au caracter autobiografic și surprind momentele cele mai importante din viaţa lui Klaus Iohannis, din copilărie până în momentul în care a ajuns să fie candidat la preşedinţia României. Cărțile au avut un imens succes la public și s-au epuizat la puțin timp de la apariție.

Câți bani a câștigat Klaus Iohannis din scris

Prima carte, ”Pas cu pas” a avut un succes, iar la lansare s-a stat și trei ore pentru un autograf de la primul om în stat. Potrivit declarației de avere, în 2015, președintele Klaus Iohannis a încasat de la Curtea Veche Publishing, pentru drepturi de autor, suma de 82.844 de lei.

În anii doi ani, pentru cele două volume, președintele Klaus Iohannis a declarat 35.000 de lei (2016) și 31.026 de lei (2017). Rezultă o sumă totală de 148.870 de lei (circa 32.000 de euro), sumă care a rotunjit veniturile președintelui din chirii și salarii.

 
 
Loading...