Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și ploi, valabilă de joi, ora 12.00, până vineri ora 22.00 în aproape toată țara. În București, se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări d escurtă durată ale vântului.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea emisă cu o zi în urmă, astfel că de joi, de la ora 12.00, până vineri, la ora 22.00, sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

"În intervalul menţionat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp", arată ANM.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi în regiunile limitrofe.

Averse și descărcări electrice în București

Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, în acelaşi interval, vor fi perioade - în special vineri după-amiază - în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, cantităţi de apă mai însemnate.

Temperatura maximă va fi de 26...27 grade - joi, iar vineri - de 23...24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 15 grade.

 

Citește și:

FOTO Fenomene meteo extreme în țară! Tornadă și grindină cât oul de găină!

Adio, Tămâioasă de Pietroasele! Grindina a distrus vița-de-vie

 
 
Loading...