Pentru absolvenții de liceu care au picat la prima sesiune de Bacalaureat 2019 mai există o șansă, sesiunea a doua a examenului. Prima probă scrisă este programată pe 21 august.


Peste 60.000 de elevi din clasa a XII-a nu au luat examenul de Bacalaureat 2019, ori nu s-au prezentat. Pentru aceștia mai există o șansă, sesiunea a doua a examenului. Prima probă scrisă este programată pe 21 august.

Bacalaureat 2019. Calendarul probelor scrise în ”sesiunea picaților”

Înscrierea candidaților pentru a doua sesiune se va derula între 15 și 19 iulie. Candidații care promovează examenele de corigențe se pot înscrie în data de 26 iulie.

  • Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, pe 21 august urmează să se susţină proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea), pe 22 august - Limba şi literatura maternă - Eb) - proba scrisă şi pe 23 august - proba obligatorie a profilului - Ec) - proba scrisă.
  • Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării - Ed) - proba scrisă, pe 27 şi 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 29 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, pe 30 august şi 2 septembrie - evaluarea competenţelor digitale - proba D.
  • În zilele de 2 şi 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.
  • Pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00).
  • Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 12,00 şi 16,00.
  • Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Citește și

Cum să iei note mari la examenele de Evaluare națională și Bac 2019

Bac 2019. Cele mai bune licee din Capitală în funcție de rezultate de la Bacalaureat

 
 
Loading...