Bărbatul din Capitală a fost împuşcat pentru că striga "Covid, Covid“. Poliţiştii au crezut că e infectat

Ultima actualizare:

    El e bărbatul împușcat de polițiști în noaptea de marți spre miercuricaptura digi24
El e bărbatul împușcat de polițiști în noaptea de marți spre miercuricaptura digi24

Autopsia lui Alexandru Găzdac, bărbatul împuşcat pe 22 aprilie de unul dintre poliţiştii Secţiei 5 din Capitală, după ce acesta a devenit violent, a fost finalizată luni, după ce a fost amânată din cauza faptului că bărbatul era suspect de infecţie cu coronavirus, transmite libertatea.ro.

Luni, cadavrul lui Alexandru Găzdac, bărbatul împuşcat acum cinci zile de unul dintre poliţiştii Secţiei 5 din Capitală, a fost autopsiat la IML ”Mina Minovici”. Legiştii au constatat că moartea acestuia a fost cauzată de o puternică hemoragie produsă de cele patru proiectile care l-au nimerit în pulpă, în coapsă, într-o fesă şi în abdomen, scrie libertatea.ro. Decizia ca autopsia să fie amânată a fost luată după ce poliţiştii implicaţi în capturarea sa, în timpul unei acţiuni derulate în zorii zilei de 22 aprilie, au relatat că bărbatul, înarmat cu o ţepuşă metalică şi o foarfecă, striga întruna „Covid, Covid!”, moment în care a devenit suspect de coronavirus şi i s-au recoltat probe. „Rezultatele au sosit la sfârşitul săptămânii trecute, la două zile după incident (n.r. - vineri, 24 aprilie). Abia atunci a fost programată necropsia, când am avut garanţia medicală că bărbatul nu este infectat cu coronavirus. Nu puteam risca să-l autopsiem şi să expunem cadrele medicale. Dar pentru că în weekend nu se fac autopsii, cadavrul a fost examinat azi (n.r. luni 27 aprilie)”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea de ce Alexandru Găzdac a fost autopsiat după cinci zile de la moartea sa.

Cauza morții: hemoragia puternică

„Gloanţele l-au nimerit în abdomen, în coapsă, în fesă şi în pulpă. Cauza morţii este hemoragia puternică. A pierdut foarte mult sânge”, au explicat aceleaşi surse. Bărbatul a fost urmărit de doi agenţi pe scări, iar unul din ei a tras şase focuri, dintre care patru l-au nimerit. Agentul a declarat că a acţionat conform regulamentelor şi că nu se consideră vinovat de moartea lui Alexandru Găzdac, după ce bărbatul l-a atacat şi rănit. „Poliţistul şi-a susţinut nevinovăţia la audierile care au avut loc imediat după incident. În acest dosar penal, agentul – care nu mai merge o perioadă la serviciu, aşa cum se procedează în situaţii similare soldate cu victimă – are calitatea de suspect de omor. Arma i-a fost luată pentru a fi expertizată balistic”, au adăugat surse judiciare, potrivit Libertatea.

Citește și:

Cine e bucureşteanul împuşcat mortal de poliţişti: în 2016 a intrat cu maşina în gardul Guvernului

Un bărbat gol și agresiv, care făcea scandal pe holurile unui imobil, a fost împușcat mortal

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net