Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, vrea să scape de arestul la domiciliu

Ultima actualizare:

    După ce a fost plasat în arest la domiciliu, Olteanu a contestat decizia, cerând să fie lăsat liber
După ce a fost plasat în arest la domiciliu, Olteanu a contestat decizia, cerând să fie lăsat liber

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, încearcă să scape de arestul la domiciliu. Decizia, care va fi una definitivă, va fi dată de magistraţii Curţii Supreme.

După ce a fost plasat în arest la domiciliu, Olteanu a contestat decizia, cerând să fie lăsat liber. Nemulţumiţi de sentinţă au fost şi procurorii DNA care-l acuză de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor că ar fi primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Din acest motiv, anchetatorii îl vor pe Olteanu în spatele gratiilor. Între timp, viceguvernatorul demisionar al BNR a fost citat să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru noi acte procedurale în dosarul în care este acuzat. Bogdan Olteanu a fost nevoit, miercuri, să dea explicaţii procurorilor anticoruţie timp de cinci ore, scrie adevarul.ro.

Ce acuzaţii i se aduc

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Olteanu este în arest la domiciliu din 29 iulie, iar la 1 august a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net