Bunicuţa traficantă. Povestea pensionarei de 72 de ani care a devenit dealer de droguri

Ultima actualizare:

    Iuliana Hegedus este bunicuţa traficantă din Oradeafoto: captura Adevărul
Iuliana Hegedus este bunicuţa traficantă din Oradeafoto: captura Adevărul

O poveste incredibilă vine de la Oradea. O pensionară de 72 de ani este cercetată în două dosare penale după ce procurorii de la crimă organizată au descoperit că era dealer de droguri. De fapt femeia face parte dintr-o reţea de cel puţin 13 persoane. Drogurile erau cumpărate de pe site-uri din China şi revândute în judeţ. Din grupare făceau parte inclusiv minori.

Prinderea traficanţilor de droguri de la Oradea a fost una dificilă. Pentru a le documenta activitatea infracţională, poliţia şi DIIOCT au infiltrat ofiţeri sub acoperire.

Iuliana Hegedus (72 de ani) pare, la prima vedere, o bunicuţă blândă a cărei singură grijă este să aibă grijă de nepoţi. Însă nu era aşa. Pensionara era o veritabilă traficantă de droguri. Femeia a căzut în plasa anchetatorilor la începutul lunii iunie. A fost reţinută, iar acum este în arest la domiciliu. S-a descoperit că face parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri şi etnobotanice. Însă mai are la activ un dosar. Procurorii DIICOT de la Oradea o mai cercetează într-un dosar de trafic de stupefiante.

Bunicuţa traficantă, de trei ori la dezintoxicare

Mgistraţii au decis arestarea Iulianei Hegedus după ce procurorii au descoperit că aceasta „ţinea cantităţi mari de substanţe psihoactive de la domiciliul său” şi nu a renunţat la afaceri în ciuda faptului că fiica ei, Pamela, acum arestată în Danemarca pentru furt, a fost în trei rânduri internată la spitalul de psihiatrie pentru dezintoxicare, din pricina drogurilor, potrivit adevarul.ro. Bătrâna a recunoscut fapta şi a povestit anchetatorilor că s-a apucat de afacerile cu droguri ca să-şi plătească datoriile şi ca să-şi întreţină nepoata de 8 ani, rămasă acum în grija ei. Vindea de acasă, inclusiv amestecuri denumite „zombi”, printre clienţii ei numărându-se tinerii filmaţi astă iarnă în poziţii nefireşti în mai multe zone ale oraşului. 

Trafic cu dorguri chinezeşti

Femeia este inculpată deja în două dosare penale pentru efectuare de operaţiuni ilegale cu precursori sau cu alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Unul este cel în care a fost reţinută la începutul lunii iunie şi plasată apoi în arest la domiciliu. Femeia îşi procura drogurile de la un orădean, Toth Sandor, zis "Dracula" arestat în aceeaşi cauză. Gruparea din care face parte era aprovizionată de Ioan Conolos, care cumpăra substanţele de pe site-uri din China, pregătea drogurile şi le plasa în judeţ în total prin intermediul a 13 persoane, dintre care 5 se află acum în arest, una în arest la domiciliu şi 7 sub control judiciar.

Ion Conolos a fost "iniţiat" în afacerile cu droguri de un jandarm orădean, Dan Mariu Medea, 32 ani, arestat anul trecut după ce s-a descoperit că alimenta traficanţi din tot judeţul cu etnobotanice iar după destructurarea reţelei conduse de jandarm, Conolos şi-a creat propria grupare. 

În total, până acum, procurorii au reuşit să identifice 13 persoane implicate în afacere, în mare parte implicând în anchetă investigatori sub acoperire în calitate de cumpărători, 5 persoane fiind arestate iar Hegedus fiind plasată în arest la domiciliu. 

Printre cei arestaţi se numără încă o femeie, Lakatos Erzsebet, care nu s-a sfiit să-şi implice în afaceri fiica de 17 ani, pe prietenul acesteia, în vârstă de 18 ani, şi chiar pe fiul ei, un adolescent în vârstă de 15 ani. 

Citeşte şi: Incredibil! Copii intoxicaţi cu etnobotanice, într-un centru pentru deligvenţi minori din Ghimbav

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net