Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia de la conducerea ALDE. Fostul premier al României se afla în fruntea partidului încă din 2015, de când l-a înființat. Această decizie a venit pentru a face posibilă fuziunea cu PRO România, partidul lui Victor Ponta, și candidatura la alegerile parlamentare 2020 din noua postură.


Conducerile PRO România și ALDE au decis, la 8 octombrie, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista PRO România, iar noul partid se va numi Pro România Social Liberal.

ponta-tariceanu.png

victor ponta si calin popescu tariceanu pro romania
ALDE și PRO România au fuzionat
foto: Facebook

„Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicatul ALDE.

 

 
 
Loading...