Calul poliţiei, muşcat de rottweiler

Ultima actualizare:

    Piciorul armăsarului  Mango s-a umplut de  sânge  după atacul  câinelui periculos (fotografii: poliţia locală bucureşti)
Piciorul armăsarului Mango s-a umplut de sânge după atacul câinelui periculos (fotografii: poliţia locală bucureşti)

Misiune de coşmar pentru poliţiştii locali ai Capitalei. Două echipaje călare, care patrulau ieri în Parcul Herăstrău, au fost atacate de un rottweiler scăpat de sub supravegherea stăpânului său. Armăsarul Mango s-a ales cu o rană serioasă la unul din picioare în timp ce-şi proteja partenerul de patrulă, agentul Spaloghi.

Se aşteptau să dea de hoţi sau scandalagii, însă au fost atacaţi de un câine fioros. Agenţii Poliţiei Locale Bucureşti, care patrulau ieri dimneaţă în Parcul Herăstrău, au fost încolţiţi de un rottweiler scăpat de sub control.

Patrupedul, care se afla în parc cu stăpânul său, nu avea botniţă şi lesă, cum prevede legea. Câinele s-a năpustit asupra celor doi cai, pe unul muşcându-l de piciorul stâng din spate, iar celuilalt sărindu-i la piept ca să-l sfâşie.

Din încăierare, cel care a avut cel mai mult de suferit a fost armăsarul Mango. Singura lui grijă a fost ca partenerul său de patrulă, agentul Spaloghi, să nu fie rănit.

simeon stalpnicul png

„Caii noştri sunt pregătiţi să nu acţioneze agresiv în prezenţa unui câine. Ei au încercat să-şi protejeze călăreţii, formând un paravan între atacator şi agenţi", ne-a spus Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Când credeau că animalul s-a domolit, acesta a sărit la gâtul unui alt câine care se afla în parc cu stăpâna sa. Posesorul rottweilerului a reuşit cu greu să-şi calmeze câinele, luându-l de ceafă şi târându-l spre casă.

El a fost amendat de poliţişti cu suma de 500 de lei pentru că l-a scos în public fără botniţă şi lesă. Rottweilerul face parte din categoria câinilor periculoşi şi el poate fi plimbat în locurile publice doar în condiţii speciale, conform OUG 55/2002.

Ce poţi face dacă eşti atacat

Când eşti atacat de un asemenea câine nu poţi nici să fugi, pentru că îl stârneşti, nici să te aperi. Un bărbat puternic ar avea şanse să-l înfrunte dacă îl prinde de zgardă ori de gât.

„Rottweillerul, care era folosit la paza vacilor, reacţionează când vede animale mari. El poate fi cel mai cuminte şi mai blând acasă, în familie", spune Călin Petre, specialist în comportamentul câinilor.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net