Tot mai multe cazuri de Covid-19 pe zi în România! Odată cu creșterea numărului de bolnavi, autoritățile trec la restricții mai dure. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis, luni să propună crantinarea localităţilor Petroşani, Brad şi Simeria, unde in idenţa cumulată a cazurilor de cronavrus depăşeşte 6 la mie.


”Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza propunerea autorităţilor sanitare judeţene şi naţionale referitoare la luarea măsurii de carantinare a localităţilor Petroşani, Brad şi Simeria. În aceste oraşe, incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS COV 2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, transmisă Institutului Naţional de Sănătate Publică, arată că se impune măsura carantinării”, a transmis, luni, Prefectura Hunedoara. 

Hotărârile CJSU au fost votate în unanimitate. 

”S-a decis solicitarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 23.03.2021, ora 08.00, pentru localităţile Brad ( Hot. 42/22.03.2021), Petroşani (Hot. 43/22.03.2021) şi Simeria (Hot. 44/22.03.2021)”, a mai transmis Prefectura Hunedoara. 

În următoarele ore urmează să fie emis Ordinul Comandantului Acţiunii iar în urma publicării documentului în Monitorul Oficial vor fi putea fi aplicate măsurile luate în condiţiile carantinării pentru cele trei localităţi.

 
 
Loading...