Liviu Dragnea se consideră nedreptățit în Penitenciarul Rahova și se luptă în justiție cu șefii închisorii. Fostul președinte al PSD vrea să-și recapete mai multe drepturi de care a fost privat în urma interviului dat din pușcărie unei televiziuni. Judecătoria sectorului 5 va decide pe 8 septembrie dacă Dragnea rămâne pedepsit.


Surse convergente din Administrația Națională a Penitenciarelor sau apropiate de Dragnea au declarat pentru gândul.ro și antena3.ro despre situația fostului președinte al PSD în peniteniar. Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a reacționat după ce clientul său a fost pedepsit de conducerea penitenciarului Rahova, afirmând că respectivul interviu a fost aprobat chiar de directorul închisorii. Dragnea este nemulțumit că nu poate primi pachete, că nu este lăsat să muncească, practic este izolat în cameră. Sursele citate spun că Liviu Dragnea are”program la aer”doar o oră pe zi și că acesta suportă cu greu situația. Din cauza interviului, Liviu Dragnea a primit o sancțiune disciplinară constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile și aceasta nu este totul. Dragnea a mai primit și o sancțiune administrativă, prin ordin al directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin care i s-a retras și dreptul la muncă.

 

Lipsa pachetului, principala supărare a lui Dragnea

 

Liviu Dragnea a contestat mai ales prima sancțiune disciplinară  – ”retragerea dreptului la pachete”pentru o perioadă de 30 de zile. El a atacat decizia la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, potrivit prevederilor legii. Judecătorul a admis, în parte, contestația și a redus perioada la jumătate. Numai că reprezentanții penitenciarului au făcut recurs la decizia instanței considerând că aceasta nu a luat în considerare la reducerea pedepsei toate circumstanțele.”Războiul pachetelor”va fi tranșat acum de justiție peste șase zile.

 

Ce îi reproșează Administrația Penitenciarelor lui Dragnea

 

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelo spun că Dragnea i-a păcălit și că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, nu a fost aprobatș solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. Liviu Dragnea ispășește o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul Protecția Copilului Teleorman.

 

Citiți și

 

Cum a trecut prima lună de închisoare pentru Liviu Dragnea

 

Liviu Dragnea, condiții de lux în închisoare! Politicianul, tratat ca un VIP

 
 
Loading...
Citeste tot despre: