Carmen Dan şi Gabriela Firea merg în şcoli ca să vorbească despre «Balena Albastră»

Ultima actualizare:

    Carmen Dan şi Gabriela Firea au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre jocul “Balena Albastră”
Carmen Dan şi Gabriela Firea au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre jocul “Balena Albastră”

Carmen Dan este îngrijorată de fenomenul ”Balena albastră”, care face tot mai multe victime în rândul adolescenţilor.

Ministrul de Interne a discutat cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre jocul “Balena Albastră”.

"Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât este de periculos este acest joc", a declarat, duminică, ministrul de Interne, scrie news.ro.

Prefectul de Vâlcea a convocat şedinţă de urgenţă

La rândul său, prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a convocat pentru luni o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii mai multor instituţii publice pentru a discuta despre jocul ”Balena Albastră”.

Măsura vine după ce autorităţile au informaţii potrivit cărora mai mulţi copii din zonă ar fi implicaţi în acest joc.

”Am semnale că este posibil să fie copii implicaţi în acest joc şi atunci trebuie să luăm măsuri înainte de a se ajunge la vreo tragedie”, a spus Radu Renga, potrivit sursei citate mai sus.

Ce este «Balena Albastră»

"Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis. Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a-şi lua viaţa.

Un copil de 11 ani s-a spânzurat

În 27 martie, un băiat în vârstă de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a spânzurat, primele verificări ale poliţiştilor în acest caz indicând faptul că acesta era interesat de jocul ”Balena Albastră”.

Primele informaţii din cadrul anchetei se opresc într-un singur punct: micuţul a căzut victimă blestematei “Balene Albastre”. Reporterii Click! au mers în Cazaci şi au stat de vorbă cu familia micuţului, cu dascălii acestuia, dar şi cu colegii lui de şcoală.

Şocaţi de tragedie, cu toţii cer închiderea jocului care a isterizat o lume întreagă printr-un număr record de victime într-un timp atât de scurt de la apariţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net