Castelul Bran a devenit centru de vaccinare. Ce primesc turiștii care se imunizează în casa Contelui Dracula

Ultima actualizare:

    Oamenii vor avea o dubla amintire FOTO: RoVaccianre
Oamenii vor avea o dubla amintire FOTO: RoVaccianre

Castelul Bran a devenit centru de vaccinare, începand de vineri. Turistii care se vor imuniza in Casa Contelui Dracula vor primi pe lângă adeverință și o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran”.

Conform autorităților, in urmatoarele weekenduri, cei interesați se pot vaccina cu serul Pfizer BioNTech, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran, conform Centrului Național de Vaccinare.

Turiștii care vin la Castelul Bran trebuie să știe că spațiul unde vor primi serul anti-COVID beneficiază de toate dotarile unui centru normal de vaccinare.

Există flux unidirecțional și are camera de așteptare, cameră recepție și înregistrare, cameră vaccinare, camera observație post vaccinare, cameră personal medical. Acesta va fi dezinfectat periodic cu lămpi UV și nebulizator.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, fără programare, iar orarul de funcționare al centrului este după cum urmează: vineri, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Este asigurată, de asemenea, parcare gratuită pentru beneficiari, în imediata vecinătate a imobilului.

Cei vaccinați vor primi diplome și acces la Expoziția cu instrumente de tortura

Toți beneficiarii vor primi “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și, în cazul în care vor opta și pentru vizita la Castel, vor avea acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură.

Accesul în centrul de vaccinare nu este condiționat de vizitarea Castelului Bran.

Inițiativa a apărut ca urmare a intenției guvernului de a deschide centre de vaccinare în unități private și, totodată, în întâmpinarea perioadei în care deplasările între regiuni vor deveni mai frecvente, fapt ce va genera o creștere a numărului de vizitatori la Castelul Bran și la pensiunile din localitate.

Acțiunea se adresează atât membrilor comunității și echipei Castelului Bran, însă mai ales turiștilor români care vizitează monumentul istoric sau sunt cazați în zonă.

În cazul înregistrării unor cifre semnificative, perioada de desfășurare a maratoanelor se va prelungi până la 3 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net