Cât de importantă este rugăciunea de dimineaţă

Ultima actualizare:
Cu rugăciunea de dimineaţă începi ziua plin de bucurie şi speranţă
Cu rugăciunea de dimineaţă începi ziua plin de bucurie şi speranţă

Rugăciunea de dimineaţă este cel mai potrivit mod prin care un creştin cu dragoste de Dumnezeu îşi poate începe ziua. Rugăciunea poate fi citită sau spusă pe de rost, poate fi dintr-o carte de rugăciuni sau spusă din sufletul credinciosului după nevoile lui.

Rugăciunea de dimineaţă, ca rugăciune personală

Rugăciunea poate fi lăuntrică -  o rosteşti numai cu mintea şi o poţi face tot timpul zile, poate fi exterioară - o rosteşti cu voce tare în aşa fel încât şi tu să te poţi auzi, rugăciunea comună - care de obicei se înfăptuieşte la biserică sau când suntem în familie, adunaţi în jurul mesei pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru toate darurile lui.

Rugăcuinea de dimineaţă este o rugăciunea personală pe care o poţi spune după ce te-ai dat jos din pat. Rugăcinea de dimineaţă poate fi însoţită de semnul crucii, de închinăciuni mari sau de metanii, sau o poţi rosti doar stând în genunchi.

Aşa cum micul dejun îţi dă energia fizică necesară pentru a începe ziua, rugăciunea de dimineaţă este hrana sufletului pentru ceea ce urmează iar gândul la Dumnezeu ne va însoţi astfel pe parcursul zilei, astfel rugăciunile de dimineaţă pot fi socotite un scut de apărare împotriva păcatelor şi al gândurilor necurate de peste zi.


    Cu rugăciunea de dimineaţă începi ziua plin de bucurie şi speranţăfoto: Shutterstock
Cu rugăciunea de dimineaţă începi ziua plin de bucurie şi speranţăfoto: Shutterstock

Nu numai sfinţii părinţi dar şi unii filosofi şi psihologi asemuie somnul cu moartea, iar trezirea de dimineaţă este asemuită cu învierea. Aşa că se cuvine să mulţumim lui Dumnezeu penu încă o zi pe care ne-a dăruit-o, putem să-i cerem lui Dumezeu sprijin în ceea ce avem de gând să împlinim pe parcursul zilei şi înainte să prucedem la treabă se cuvine să preamărim slava şi bunătatea lui Dumnezeu.

Rugăciunea de dimineaţă, ajutor peste zi

În ziua de astăzi prin îndepăratarea de Dumnezeu mulţi consideră că este suficient să gâneşti pozitiv, să ai părere bună despre tine şi să nu te laşi copleşit de necazurile pe care le vei întâmpina pe parcursul zilei. Prin rugăciunile de dimineaţă poţi îndepăra grijile şi gândurile negre şi începe ziua plin de bucurie şi speranţă pentru că şti sigur că Dumnezeu îţi va fi alături în tot ce vei întreprinde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net